Morgenshtern
- Reklama -

Ada Sabaitytė

Mes, lietuviai, esame labai uolūs ir atsidavę. Taip. Tikrai taip ir yra. Tačiau retas kuris susimąstome, kam esame atsidavę ir kam tarnaujame visu savo uolumu. Vietoj to, kad pagalvotų, dauguma mūsų lekia ten, kur parodė „telikas“ ar kas nors pasakė iš balkonėlio ar kokios kitos geros vietos. O lėkimas negalvojant dažniausiai baigiasi labai blogai.

Taigi, visai atsitiktinai pamačiau, kad „Compensa“ salėje tuoj bus rusų reperio koncertas. Gal tai ir nestebintų, bet… Bet, bent aš taip suprantu, kad mūsuose rusų kultūrai ir bet kokioms jos apraiškoms oficialiame lygmenyje yra paskelbtas „kultūrinis karas“? Pasirodo, kadgi ne! Tada kyla logiškas klausimas: jeigu seimūnams pritariant, Šimonytės kabineto veikėjų pastangomis, iš visur šalinami P. I. Čaikovskio, S. S. Prokofjevo ir kitų rusų kompozitorių bei menininkų kūriniai, nes tie meno žmonės, gyvenę prieš šimtą metų, be jokios abejonės yra labai kalti dėl karo Ukrainoje, tai kodėl pas mus įsileidžiami dabartiniai rusų „kūrėjai“?

Dar daugiau: tas „kūrėjas“ sau leido taip atvirai pakalbėti, kad net Ukraina jį įtraukė į „savo juodąjį sąrašą“!

Taigi, ko prikalbėjo tas vyriokas? Ogi, nieko tokio. Jis tik visur, kur galėjo, ištransliavo tokias nuostatas (ir jų vėliau neatšaukė): Vladimiras Putinas yra šaunus, vertas pagarbos ir susižavėjimo vyras, kad jis, Morgenšternas, „anksčiau pyko ir visur tą nepasitenkinimą rodė, o „dabar“ jis viską apgalvojo ir suprato, kas yra kas ir dabar jau žavisi Rusijos prezidentu“!

Taip pat, jis sako, kad Rusija yra geriausia šalis pasaulyje, sako, kad jam visai nerūpi kam priklauso Krymas ir t.t. ir pan.

Tas puikus koncertininkas yra ne kas kitas, kaip Morgeršternas*. Taip. Tas vyriokas atvyks ne iš Rusijos, bet koks skirtumas iš kur jis atvyksta? Juk jis „Rusijos kūrėjas“! Ir jam staiga atveriamos „Compensa“ salės durys, propagandistai iš visų didžiųjų agitacinių agentūrų tyli, lyg vandens į burnas prisisėmę ir nieko „neskalbia“ savo liežuviais.

Gal nepastebėjo tokio skandalingo fakto, besikaudami ir garsiai rėkaudami apie „rusiškus gvazdikus“, atvežtus iš Olandijos ir padėtus ant rusiško tanko? Bet tai mažai tikėtina, nes stebimi visi operos dainininkai: V. Urmanavičiūtė, V. Vyšniauskas bei kiti lietuvių menininkai, kurie tik padainuoja ką nors „ne taip ir ne tą“ ir tuo pagrindu pakyla baisus propagandistų staugimas ir kauksmas! Smerkiami, kalami prie kryžiaus, ketvirčiuojami ir „pametami turgaus aikštėje“. O čia – prašom! Rusų „reperiui, blogeriui, kompozitoriui, muzikantui, restoranų verslo atstovui ir paauglių kumyrui“** sudaromos tiesiog šiltnamio sąlygos! Juo labiau, kad tas koncertuotojas yra toks, kad vien dėl jo biografijos ir dabartinės gyvensenos reikėtų gerai pagalvoti: ar tokį tipą išvis verta įsileisti?

Ką pasakoja apie save pats Morgenšternas? Taip pat nieko baisaus – laidoje „Svečiuose pas Gordoną“ jis papasakoja, kad nuo šešiolikos metų yra alkoholikas, nes „anksčiau išgerdavo po butelį per dieną“, o dabar, atseit, mažiau, bet eterio metu gurkšnojo alų iš butelio ir rūkė. Taip pat pasakė, kad yra narkomanas, bet vienąkart perdozavo ir daktarai jį vos atgriebė, tai ir jis dabar irgi susigriebė: nebe visus narkotikus vartoja.

Vyriokas to interviu metu keikėsi paskutiniais žodžiais, gėrė ir rūkė eteryje ir guodėsi, kad turėjo išvykti iš Rusijos, nes jam iškelta byla dėl narkotikų propagavimo ir ne tik, nes jis tame savo restorane prekiavo alkoholiu, neturėdamas tam leidimo – žodžiu, vėtytas ir mėtytas.

Aišku, kad negražu apie žmogų (?) sakyti „padugnė“, tai taip ir nesakau, bet, kad veikėjas nugrimzdęs į dugną (o gal niekad iš ten nepakilęs), tai akivaizdu.

Įvertinus visas tas aplinkybes, labai keistai atrodo visas tas reikalas. Ir kyla natūralus klausimas: tai tas Šimonytės kabinetas kovoja su Rusija, ar ne?

Tai tas Šimonytės kabinetas kovoja su Rusija ar ne?

O gal VSD turi tikrų duomenų, kad P. I. Čaikovskis yra kaltas dėl karo Ukrainoje, o Morgenšternas – ne? Ir dėl tos aplinkybės P. I. Čaikovskio net kūrinių negalima turėti repertuaruose, o atsitempti rusų narkomaną – muzikantą, kuris sako, kad jam ,,po – ik tas Krymas“ ir dar daug ką sako, yra labai gerai? Net ir propagandistams jis staiga tinka!

O gal todėl ir tinka, kad jis yra „tos pačios mosties“, kaip krikščionių konservatorių partija ir jų „komjaunuoliai“ laisviečiai? Visgi, „žmogus iš dugno“.

Labai panašu, kad tas žmogelis turi visas savybes, pagal kurias krikščionys konservatoriai atpažįsta „savus“ ir tuo pagrindu susipulkuoja į šaikas***.

Tačiau, kaip ten bebuvę, bet visi visi Lietuvos žmonės: ir Ukrainos karo aktyvistai, ir rėmėjai, ir aukotojai, ir palaikytojai, turi žinoti, kad, jei tas koncertas įvyks (o jis įvyks!), nuo to koncerto dienos visi mes prarandame bet kokią teisę puldinėti kitus žmones, smerkti ir kitaip reikšti savo nepasitenkinimą dėl kitų žmonių pažiūrų, kuriuos prezidentas meiliai vadina „vatinukais“. Nes tas koncertas yra renginys, kurio negali ir neturi būti, o jei mes leidome, kad jis būtų, vadinasi mes leidžiamės, kad iš mūsų, „mūsų“ valdovai „vytų virves“, t.y. labai smarkiai tyčiotųsi.

Ir dar vienas pastebėjimas: jei tokiam narkotiniam koncertininkui leista atvykti į Lietuvą koncertuoti, vadinasi, tokiam pasirodymui yra duota komanda iš išorės. Tokių veiksmų tikslas yra mūsų vaikų, jaunimo pasaulėžiūros griovimas, nes tas koncertas tikrai skirtas jaunimui. Taigi, saugokitės!

*Išvertus iš vokiečių kalbos ta pavardė reškia „ryto žvaigždė“, o tai yra Liuciferis, pats Morgenšternas viename savo interviu pusiau rimtai, pusiau juokais pasakė, kad jis „yra velnias“.
** Taip save apibūdina pats Morgenšternas.
*** Pavilioniuko išduotas tikrasis TS-KDP pavadinimas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!