- Reklama -

"Ukrainiečių Vikileaks" paskelbė buvusį Gruzijos prezidentą Michailą Saakašvilį kompromituojančius pokalbius. KK nuotr.

Internete pasirodė, kaip rašoma, buvusio Gruzijos prezidento M.Saakašvilio pokalbių įrašai. Viename iš jų kalbama apie nešiojamą priešlėktuvinių ginklų sistemų pristatymą į Siriją. Šiuos pokalbius paskelbė „Ukrainiečių Vikileaks“.

Kur vyksta šis pokalbis, neskelbiama, tačiau spėjama, kad kalbamasi Odesos gubernatoriaus kabinete.

Pokalbis vyksta tarp Michailo Saakašvilio ir į priėmimą atėjusio buvusio Gruzijos gynybos ministro Davido Kezerašvilio. Kalbamasi apie spec.operaciją Sirijoje, kurią neva palaimino JAV Senatas ir kuri esą suderinta su CŽV.

M.Saakašvilis:Sėskis, Davidai. Palauk sekundę, įjungsiu anti-pasiklausymą. Makkeinas planas patvirtino, viskas galioja, kad tu žinotum. JAV Senatas pridengs. Sirijoje reikia trenkti rusams, nes jeigu rusai ir amerikiečiai iš esmės susitars, Ukrainą realiai mes… Jeigu taip bus, mums baigta! Sirijoje viską reikia pagreitinti. Tu jau paruošei mūsų vaikinus?“

Davidas Kezerašvili: „Taip, viską padariau. Šiandien išskrendu į Antaliją ir toliau vyksiu į Siriją. Jie buvo gerai apmokyti ir nusiteikę visus perplėšti. Tai mūsų kistiniečiai, stiprūs vaikinai. Ramzaną Mačelikašvili vadu paskyrė, visi keturi jo klauso. Šaudo iš visų ginklų, tikri NPGS specai ir profesionalai. Laukia konkrečių instrukcijų“.

M.Saakašvilis: Vadinasi, visa grupė bus Latakijoje, kur „An-Nusra“. Labai kietas planas gaunasi. Amerikiečių lėktuvą numuš rusų kariškiai. Tai pasakys belaisvis, kad numušė taikinį su NPGS. Juokinga scena bus, visas pasaulis kalbės. O atsakydami kurdai „stingeriais“ numuš rusų lėktuvą. Trumpiau kalbant, Sirijoje reikia sudurti kaktomis amerikiečius ir rusus. Ir turkai bus dėkingi, jie žada sukelti Krymo totorius. Makkeinas laukia mūsų veiksmų. Nes kitaip Obama nepakels savo užpakalio. Greitai rinkimai ir nieko nepadarys. Matai, Porošenko irgi pradėjo mosikuoti uodega prieš Putiną“.

Kitas paviešintas pokalbis – su A.Geraščenko, Ukrainos VRM ministro Avakovo patarėju.

M.Saakašvilis: „Laba diena, Anton. Mūsų vaikinai šiandien išskrenda. Kaip ten, viskas paruošta?“

Antonas Geraščenko: „Avakovas viską išsiuntė, ten po penkis NPGS „Verba“ ir „Igla-S“, pilna amunicija ir ekipiruotė. Didžiosios „zenitinės“ kelyje. Kai pereis sieną, jūsų atamanas, kaip ten, Aš-Šušani pasitiks, ir vaikinai bus jau reikale“.

Paties garso įrašo „Ukrainiečių Vikileaks“ nepaskelbė, tik esą buvusių pokalbių tekstą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!