- Reklama -
JAV prezidento rinkimus laimėjęs Donaldas Trampas telefonu aptarė būsimą susitikimą su V.Putinu. Nuotr. iš D.Trampo paskyros "Twiiter"
JAV prezidento rinkimus laimėjęs Donaldas Trampas telefonu aptarė būsimą susitikimą su V.Putinu. Nuotr. iš D.Trampo paskyros “Twitter”

Kremliaus spaudos tarnybos paskelbė, kad vėlų pirmadienio vakarą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir išrinktasis JAV prezidentas Donaldas Trampas kalbėjosi telefonu.
 „Rusijos prezidentas dar kartą pasveikino pašnekovą su pergale prezidento rinkimuose, palinkėjo sėkmės įgyvendinant priešrinkiminę programą ir pažymėjo, jog su naująja administracija yra pasirengęs abipusiam dialogui, paremtam lygiateisiškumo, abipusės pagarbos ir nesikišimo vienas į kito vidaus reikalus principais“, – teigiama Kremliaus spaudos tarnybos pranešime.
Pasak pranešimo, pokalbio metu sutapo ne tik V.Putino ir D.Trampo vertinimai dėl labai prastų Rusijos ir Amerikos santykių, tačiau ir dėl aktyvesnio abiejų bendradarbiavimo, kad tie santykiai būtų normalizuoti. Pažymėta, visų pirma, sukurti tvirtą pagrindą abipusiams ryšiams dvišalio prekybos-ekonominio vystymo keliu.
Pokalbio metu taip pat buvo pažymėta, kad kitais metais sukanka 210 metų nuo Rusijos ir JAV diplomatinių santykių pradžios dienos, kas savaime turėtų paskatinti sugrįžti prie pragmatiško, abipusiai naudingo bendradarbiavimo, kuris atitiktų abiejų šalių, stabilumo ir saugumo visame pasaulyje interesus.
„V.Putinas ir D.Trampas pasikeitė nuomonėmis dėl būtinybės susivienyti, kovojant su bendru priešu numeris vienas – tarptautiniu terorizmu ir ekstremizmu. Šiuo aspektu buvo aptarti ir krizės Sirijoje sureguliavimo klausimai“, – teigiama Kremliaus pranešime spaudai.
V.Putinas ir D.Trampas susitarė ir toliau palaikyti kontaktus telefonu, o perspektyvoje – asmeniškai susitikti.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!