- Reklama -
Žaidimai dėl valdžios LSDP viduje: A.Butkevičiui atsirūgo SADM iškeitiimas į Ūkio ministeriją. KK nuotr.
Žaidimai dėl valdžios LSDP viduje: A.Butkevičiui atsirūgo SADM iškeitimas į Ūkio ministeriją. KK nuotr.

Naktį iš pirmadienio į antradienį Seime renkant naujuosius Seimo pirmininko pavaduotojus pasitvirtino dar prieš balsavimą socialdemokratų „senųjų vilkų“ redakcijai išsakytos prognozės, kad „visko gali būti – Algirdas Butkevičius gali būti nepatvirtintas“: slaptame balsavime už Algirdą Butkevičių balsavo tik 66, prieš buvo net 53 ir 14 susilaikiusių.
Už socialdemokratų lyderį, anot šaltinių iš LSDP, galėjo nebalsuoti savi: Algirdas Butkevičius, neatsižvelgęs į partijos nuomonę, su „valstiečių“ lyderiu R.Karbauskiu susitarė iškeisti socialinės apsaugos ir darbo ministeriją į ūkio ministeriją.
„Kur tai matyta, iškeitė ministeriją vien dėl to, kad R. Sinkevičiaus (susisiekimo ministro – KK past.) sūnus galėtų tapti ministru, nes A. Butkevičius nori, kad Sinkevičiaus sūnus taptų partijos pirmininku. Butkevičius nori! Palaukite, negali iš anksto pareikšti Butkevičius, ką jis mato savo įpėdiniu ir tokiu būdu perleisti postą – čia ne Azija. Mes turime demokratiškai išsirinkti partijos pirmininką, gal iš kokių dešimt kandidatų“, – dar prieš slaptą balsavimą, kuriame A. Butkevičius patyrė fiasko, piktinosi kai kurie aukšti socialdemokratai.

Jei A.Butkevičius nebūtų iškeitęs SADM į Ūkio ministeriją, tuomet į Lietuvą iš Briuselio būtų sugrįžusi V. Blinkevičiūtė, kurią dalis socialdemokratų regi LSDP pirmininke – iš Briuselio partiją valdyti būtų sunku, partijos pirmininkas turi būti vietoje, mano socialdemokratai. Tuo tarpu ministerijų sukeitimas esą naudingas A. Butkevičiaus flangui – kad iš Jonavos į Vilnių perkeltų R. Sinkevičiaus sūnų, jog šis iki LSDP pirmininko rinkimų “apsitrintų” sostinėje – didžiojoje politikoje.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!