Izraelis dėl humanitarinių priežasčių laikinai nutrauks kai kuriuos karinius veiksmus

0
38
- Reklama -

Izraelio kariuomenė pranešė, jog laikinai nutrauks karinius veiksmus atskirose Gazos Ruožo teritorijose, kad būtų galima lengviau pristatyti pagalbos prekes. Tai galios nuo 10.00 iki 14.00 val. (vietos laiku) nuo šeštadienio iki ketvirtadienio imtinai skirtinguose Rafos ir Deir al Balaho miestų kvartaluose, šeštadienį tinkle X pranešė kariuomenės atstovas. Ribotas karinių veiksmų nutraukimas esą pasitarnaus ir tam, kad civiliai galėtų saugiai pasiekti pagalbos prekių dalijimo vietas.

Humanitarinė pagalba kenčiantiems palestiniečių gyventojams karo nusiaubtame Gazos Ruože yra vienas konflikto tarp Izraelio ir tarptautinių pagalbos organizacijų šaltinių. Šios dažnai skundžiasi, kad maisto produktai, vanduo ir kitos gyvybiškai svarbios prekės dėl biurokratinių kliūčių nepasiekia pagalbos reikalingų žmonių.

Izraelis, kuris kartu su Egiptu kontroliuoja pasienio perėjimo punktą į Gazą, neigia bereikalingai sulaikantis vilkstines.

Pagalbos organizacijos 2,3 mln. palestiniečių situaciją vadina katastrofiška. 80 proc. jų tapo vidaus pabėgėliais blokuojamame Gazos Ruože. Būstai ir komunalinė infrastruktūra daugelyje dalių sugriauti. Šimtai tūkstančių žmonių gyvena palapinėse ar gatvėje. Trūksta maisto, švaraus vandens, medikamentų, sanitarinių mazgų ir sveikatos priežiūros.

 

Rasa Strimaitytė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama
- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!