- Reklama -

Garsus JAV režisierius Oliveris Stone atsitraukė nuo rašymo, kad įspėtų apie Rytų Europoje gresiantį karą. Nuotr. iš "Facebook"

Garsus JAV režisierius Oliveris Stone, prieš kelias savaites savo profilyje socialiniame tinkle dėl Malaizijos lėktuvo numušimo rytų Ukrainoje netiesiogiai apkaltinęs JAV politiką ir pataręs amerikiečiams skaityti ne propagandą, o tai, ką apie įvykius Ukrainoje rašo nepriklausomi JAV žurnalistai, su savo gerbėjais buvo atsisveikinęs iki rugsėjo. Režisierius išreiškė viltį, kad per rugpjūtį, kai jis bus pasinėręs į kūrybinius darbus, JAV neišprovokuos Ukrainoje karo. Tačiau šiandien Oliveris Stone vėl sugrįžo į soc.tinklus – ir tai padarė baimė.

„Bijok. Labai bijok“, – taip savo komentarą pavadino režisierius Oliveris Stone.

„Aš nekenčiu visų formų gąsdinimo taktikos, tačiau aš bijau. Neįmanoma tylėti, kai katastrofa pamažu užgriūna pasaulį.

Taigi, atleiskite man, kad trumpam grįžau nuo rašymo darbų – nes „Pamišęs Šuo“ Netanyahu (Izraelio ministras pirmininkas – KK past.) ir toliau naikina JAV patikimumą didžiojoje dalyje civilizuoto pasaulio su savo barbarišku kraujo nuleidimu Gazoje. Bet tiesa yra ta, kad tai neatitrauks JAV dėmesio nuo dar baisesnio likimo, laukiančio mūsų Rytų Europoje.

Praėjusį penktadienį spaudos konferencijoje supykęs nuo kritikos B.Obama pareiškė: „Matyt, žmonės pamiršo, kad Amerika, kaip galingiausia šalis žemėje, dar ne viską kontroliuoja pasaulyje“.

Tai pakankamai svarbus teiginys, kad sustotum ir apie jį pagalvotum.

Nuo kada dominavimas pasaulyje tapo oficialia JAV politika? Manau, kad nuo 1991 metų ir komunizmo žlugimo. Bet dabar, kai mūsų kaukė buvo nuimta nuo šantažuojančio veido, mes, pasaulio piliečiai, ir ne tik Jungtinių Valstijų, turime susitaikyti su nauja realybe – t.y., kad JAV nori valdyti pasaulį, ir, darydami tai, mes nesustosime naikinant Rusijos, Kinijos ir Irano galią. Jei reikės, JAV griebsis karinių sprendimų, įskaitant karą“, – apie artėjančio karo baimę prabilo Oliveris Stone.

Jis paragino amerikiečius daugiau domėtis ir skaityti, ką Ukrainos tema rašo nepriklausomi JAV žurnalistai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!