- Reklama -

Po susitikimo su Popiežiumi A.Merkel pasakė, kad Popiežius įkvėpė ją veikti ryžtingai ir užtikrintai, sprendžiant konfliktą Ukrainoje taikiai. Nuotr. iš lrp.lt

Šeštadienį Popiežius Pranciškus priėmė Vokietijos kanclerę Angelą Merkel. Tai buvo privati audiencija, kuri truko 45 minutes. Pasak Vatikano pranešimo spaudai, pokalbis vyko Vatikano Apaštalų Rūmuose.

Pokalbio metu Popiežius Pranciškus ir Vokietijos kanclerė A.Merkel aptarė įvairias temas – būsimą G7 susitikimą, kuris įvyks Bavarijoje, kovą su skurdu ir badu, prekybą žmonėmis ir moterų išnaudojimą, pasaulio sveikatos problemas ir aplinkos apsaugą.

Baigdami pokalbį Popiežius ir A.Merkel dėmesį sutelkė į situaciją Europoje ir ypač į įsipareigojimą išspręsti konfliktą Ukrainoje taikiai, pranešė Vatikano radijas.

„Žinoma, aš džiaugiuosi, kad tos problemos, kurioms mes skiriame didžiausią dėmesį, apima klausimus, kurie yra labai svarbūs Romos Popiežiui ir katalikų bažnyčiai“, – po susitikimo su Popiežiumi A.Merkel pasakytus žodžius cituoja DW.

Atsižvelgdama į Popiežiaus norą padėti konfliktą Ukrainoje išspręsti taikiai, A.Merkel taip pat pridūrė, kad „Popiežius įkvėpė ją veikti ryžtingai ir užtikrintai“.

Po susitikimo su Popiežiumi, A.Merkel susitiko su Vatikano valstybės sekretoriumi kardinolu Pietro Parolin, kurį lydėjo arkivyskupas Richard Gallagner, Vatikano sekretorius ryšiams su valstybėmis.

Parengta pagal užsienio spaudą

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!