- Reklama -
"Pradėta bendra operacija su Prancūzijos ir Jungtinės Karalystės karinėmis pajėgomis“, – šalies gyventojams pranešė prezidentas D.Trumpas. Baltųjų rūmų nuotr.
“Pradėta bendra operacija su Prancūzijos ir Jungtinės Karalystės karinėmis pajėgomis“, – šalies gyventojams pranešė prezidentas D.Trumpas. Baltųjų rūmų nuotr.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį JAV, Prancūzijos ir Didžiosios Britanijos karinės pajėgos smogė Damaskui: per daugiau nei valandą buvo paleista 100 raketų. Pranešama, kad tai buvo atsakas į įtariamą cheminio ginklo panaudojimą Sirijos mieste Dūmoje praeitą savaitę.
Tuo tarpu Rusijos prezidentas V.Putinas smūgius Sirijoje šeštadienį griežtai pasmerkė, įvardindamas tai kaip agresijos aktą, ir metė kaltinimus JAV dėl dar labiau gilinamos humanitarinės katastrofos Sirijoje.
Rusijos žiniasklaida pranešė, kad dėl smūgių Sirijoje Rusija šaukia skubų JT Saugumo tarybos posėdį.
Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad per smūgius Sirijoje niekas nežuvo. Teigiama, kad buvo numušta 71 iš 103  JAV koalicijos paleistų raketų.

JT ST atmetė Rusijos parengtą rezoliuciją 

Šeštadienį posėdžiavusi JT ST atmetė Rusijos parengtą rezoliuciją dėl situacijos Sirijoje. Už rezoliuciją balsavo tik 3 JT ST nariai. Tam, kad rezoliucijai būtų pritarta, reikėjo 9 balsų. Kaip po balsavimo sakė Etiopijos atstovas, Etiopija balsuojant susilaikė, nes balsavime rėmėsi pragmatizmu: jeigu rezoliucijai būtų pritarta, būtų panaudotas veto. Kazachstano atstovas paaiškino, kad Kazachstanas susilaikė dėl to, kad yra už taikų konflikto sprendimo būdą ir šalių derybas. Švedijos atstovo teigimu, Švedija balsavo prieš, kadangi Rusijos parengtoje rezoliucijoje formuluotės yra nesubalansuotos ir neatspindi realios situacijos.

JAV kongresmenai: „Trampas pažeidė Konstituciją“

„Ar Trampo smūgiai Sirijoje nepažeidė Konstitucijos?“ – toks klausimas nagrinėjamas „The Washington Post“. Straipsnyje cituojami kongresmenai, kurie mano, jog JAV Prezidento D.Trampo smūgiai Sirijoje šeštadienį buvo nelegalūs – tam esą reikėjo Kongreso leidimo.

Tačiau pažymima, kad D.Trampo pirmtakas JAV Prezidentas B.Obama taip pat priėmė sprendimą atakuoti Siriją be Kongreso.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!