- Reklama -
A.Kubiliaus nuomone, "Kremliaus bičiuliai" išsidavė.  KK nuotr.
A.Kubiliaus nuomone, “Kremliaus bičiuliai” išsidavė. KK nuotr.

Seimo nario „valstiečio“ Mindaugo Puidoko dėl retorikos LVŽS lyderio atžvilgiu NATO generaliniam sekretoriui ir NATO parlamentinei asamblėjai apskųsta Rasa Juknevičienė svarsto, kam „valstiečiai“ apskųs Andrių Kubilių. Mat jis M.Puidoko veiksmus įvertino dar griežčiau: „Kremliaus bičiuliai“ išsiduoda“.
„Karbauskio bendražygis, valstietis Mindaugas Puidokas apskundė Rasą Juknevičienę, neseniai paskirtą NATO Parlametinės Asamblėjos Prezidente, Asamblėjos Generaliniam Sekretoriui ir visoms Asamblėjos delegacijoms. Apskundė, nes Rasa Juknevičienė, tariamai kaltina valstiečius prorusiškumu.
Galima būtų tik skaniai pasijuokti iš tokio valstiečių užsienio politikos „eksperto“ desperatiško veiksmo. Be abejo, tokie skundai atrodo neskaniai, bet tai būtų mažiausia problema.
Reikia aiškiai įvardinti, kodėl valstiečių lyderiai pastaruoju metu taip karštai puola Rasą Juknevičienę. Nesirinkdami žodžių ir veiksmų tarpusavyje konkuruoja Karbauskis, Skvernelis, Puidokas. Priežastis tikrai ne tai, kad Rasa Juknevičienė pastarosiomis savaitėmis pasakė kritinių žodžių apie Karbauskio paskelbtą planą kitais metais nedidinti gynybos išlaidų, nes tai tariamai nuskurdins žmones. Ne vienas opozicijos politikas, žurnalistas ar ekspertas pasakė panašius žodžius. Ne vienas esame kalbėję apie „rusiškų trąšų“ galimas įtakas dabartiniams politikos lyderiams, bet tokios koordinuotos valstiečių lyderių atakos, kokią dabar patiria Rasa Juknevičienė, nei vienas nesame patyrę.
Kodėl Rasa to sulaukė? Kas pasikeitė?
O pasikeitė tai, kad Rasa neseniai buvo paskirta NATO Parlamentinės Asamblėjos Prezidente. Natūralu, kad Kremliui labai nepatiko, jog Lietuvos atstovė savo nuoseklia veikla nusipelnė tokio tarptautinės bendruomenės pripažinimo. Kremliui tai lyg „raudonas skuduras“.
Ką dažniausiai daro Kremlius, kai kas nors jį taip sunervuoja? Paprastai tokius dirgiklius Kremlius puola visais savo propagandos, melo ir skundų instrumentais, bandydamas diskredituoti, išgąsdinti, ar bent jau išlieti savo pyktį.
Ir šį kartą Kremlius elgiasi taip pat. Vienintelis skirtumas, kad tokiai savo propagandai ir melui aktyviai naudoja visokius vietinius karbauskius ir puidokus.
Todėl nesuklyskime vertindami Puidoko skundą paviršutiniškai – tai nėra tik koks nors kvailas ar gėdingas jauno parlamentaro žingsnis, nepriimtinas Lietuvos parlamentinės diplomatijos tradicijai. Tai – akivaizdi paslauga Kremliui, kuri turi būti taip ir vertinama. Dar vienas žingsnis dabartinės valdžios lėtoje tektoninėje slinktyje artyn Kremliaus. VSD dėl to neseniai perspėjo.
Vienintelis naudingas dalykas iš Puidoko skundo yra tai, kad „Kremliaus bičiuliai“ Lietuvoje – nuo Karbauskio iki Puidoko, taip akivaidžiai išsidavė,“ – socialiniame tinkle parašė Andrius Kubilius.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!