- Reklama -

Ukrainos vėliava. sxc.hu foto

Gegužės 18 dieną Ukrainos generalinio prokuroro pavaduotojas Aleksėjus Baganecas tiesiogiai kalbėdamas Inter televizijos kanalo programoje „Savaitės įvykiai“ pripažino, kad Donetske į apsuptį pateko ir pasidavė specialios paskirties būrys „Jaguar“.

Pasak prokuroro, į Donetską buvo pasiustos 22 generalinės prokuratūros tyrėjų grupės dėl „separatistų“ sulaikymo (grobimo) ir kratų vykdymo. Prokuratūros tyrėjų apsaugai buvo išskirti VRM specialios paskirties būrys „Jaguar“.

Donetske šis būrys buvo užblokuotas Donetsko Liaudies Respublikos kovotojais. Įvertinęs padėtį, kad nėra prasmės žūtį dėl Kijevo chuntos specbūrys sudėjo ginklus ir pasidavė į nelaisvę. Su ginklais buvo paimtas ir jų specialios transporto priemonės.

Be kita ko specialios paskirties „Jaguar“ daliniui pavesta užduotis patikimai blokuoti vykdomos karinės operacijos rajoną, užtikrinti palaikymą užėmimo grupėms. Taip pat likviduoti neteisėtas ginkluotas grupuotes, nuginkluoti nusikaltėlius, reikalui esant blokuoti miško vietoves ir vykdyti paieškas miškuose.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!