- Reklama -

Prezidentūros nuotr.

Su naujuoju Latvijos užsienio reikalų ministru Edgaru Rimkevičiumi Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė aptarė dvišalio bendradarbiavimo tęstinumą įgyvendinant regioninės reikšmės energetikos ir transporto projektus, abiems valstybėms svarbių interesų atstovavimą Europos Sąjungoje ir NATO.

„Latvija yra artimiausia Lietuvos kaimynė. Turime daug vieningų ir ilgalaikių tikslų stiprinti Baltijos valstybių energetinį saugumą, skatinti regiono ekonominę pažangą ir konkurencingumą. Išnaudodami regioninio ir tarptautinio bendradarbiavimo galimybes su Latvija tikimės tęsti intensyvų bendradarbiavimą visais politiniais lygiais”, – sakė Prezidentė.

Pasak šalies vadovės, glaudus Šiaurės ir Baltijos šalių bendradarbiavimas padės geriau ginti bendrus regiono interesus Europos Sąjungoje ir NATO. Lietuva rengiasi kitąmet perimti šio bendradarbiavimo koordinavimą. 2012 m. Vilniuje planuojamas Baltijos ir Šiaurės aštuoneto viršūnių susitikimas.

Lietuvos vadovė su Latvijos užsienio reikalų ministru taip pat sutarė, jog abi valstybės imsis vieningų veiksmų, kad bendroms prioritetinėms sritims būtų numatyta pakankama europinė parama naujoje ES finansinėje perspektyvoje. Europos energetikos ir transporto jungtys, struktūrinė parama skirtumams tarp Europos regionų mažinti ir lygesnis žemės ūkio išmokų paskirstymas tarp ES narių yra bendri Latvijos ir Lietuvos prioritetai derybose dėl naujosios ES finansinės perspektyvos.

Prezidentė ir Latvijos Vyriausybės atstovas kalbėjo ir apie pasirengimą kitų metų pavasarį įvyksiančiam NATO vadovų susitikimui Čikagoje.

Šių metų liepą Prezidentė Dalia Grybauskaitė dvišalius santykius aptarė su oficialaus vizito į Lietuvą atvykusiu Latvijos Prezidentu Janiu Beržiniu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!