- Reklama -

Seimo narį V.Gapšį stebina Vyriausybės "taškymasis" rezervo pinigais. KK nuotr.

Svarstant 2010 metų biudžeto vykdymo ataskaitą paaiškėjo tikrieji Vyriausybės neūkiškumo mastai. Rezervo fondo lėšos, skiriamos ekstremalių situacijų padariniams likviduoti, lengva ranka buvo švaistomos į kairę ir į dešinę.

„Paradoksas, tuo metu, kai Vyriausybė visa gerkle rėkė, kad Lietuvoje – krizė, todėl privalu veržtis diržus, ji pati taškėsi pinigais, semdama juos iš fondo, skirto gyventojų patirtai žalai nuo ekstremalių situacijų, padengti. Apmaudu, kad rezervo fondas buvo tapęs šaltiniu, iš kurio galėjo semti bet kas, tik ne labiausiai nukentėję. Tokiems buvo ir tebėra sakoma – nėra lėšų. Arba – nelaimė per maža“, – ironizuoja Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas Vytautas Gapšys.

Pasak Seimo nario, sveiku protu nesuvokiama, kaip, pavyzdžiui, Šakių ūkininkai, Švenčionių rajono gyventojai, nukentėję nuo 2010 metų vasarą praūžusio viesulo, nebuvo verti Vyriausybės rezervo lėšų, o štai skulptūrinė kompozicija Vilniuje buvo pastatyta net už 360,6 tūkst. litų.

„Keistai atrodo Nepriklausomybės atkūrimo jubiliejaus minėjimo renginių, paminklų statymo ar grožio konkurso palyginimas su stichine nelaime. Kaip su ekstremalia situacija yra susijęs Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, „nemokamai“ (tai yra už 400 tūkst. litų) koncertavęs Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 20 – o minėjimo renginiuose arba kelių religinių kurijų atstatymo bei tvarkymo darbai už 600 tūkst. litų? Lėšos, kurių taip reikėjo nuo viesulo, gaisrų bei kitų nelaimių nukentėjusiems žmonėms, nusėdo pačiose įvairiausiose kišenėse. Dosniai buvo atseikėta Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai, religinėms bendruomenėms, Kultūros, Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo ir mokslo ministerijoms. Kol Vyriausybė manys, kad grožio konkursas Lietuvai yra svarbesnis už stichijos bei kitų nelaimių sugriautus žmonių gyvenimus, tol gyventojai negalės pasitikėti Vyriausybe“, – teigia V. Gapšys.

Šaukštai po pietų. Milijonai jau iššvaistyti, kaltų, kaip visada, nėra. Belieka tikėtis, kad stichinės nelaimės aplenks Lietuvą, na, o jei užklups viesulas – tegu jis pasiekia patvirtintus ekstremalaus įvykio kriterijus, kitaip rezervo pinigus matysite kaip savo ausis. Nebent jūsų ausys tokios gražios, kaip tų, kurios dalyvavo grožio konkurse už 63 tūkstančius Vyriausybės rezervo lėšų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!