- Reklama -

Generalinė prokuratūra. KK nuotr.

Vakar Vilniaus apygardos teismas atmetė Seimo nario A. Sacharuko ir buvusio Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos direktoriaus pavaduotojo V. Giržado skundus panaikinti Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo priimtas nutartis ir paliko jas galioti.

Š. m. balandžio 13 ir 16 dienomis sostinės apylinkės teismas patenkino Generalinės prokuratūros prokurorų prašymą leisti daryti kratą įtariamojo V. Giržado gyvenamojoje vietoje bei asmens kratą. Prokurorai ikiteisminio tyrimo teisėjams nurodė, kad jos reikalingos atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimo valstybės tarnautojų piktnaudžiavimo ir dokumento suklastojimo. Įtariamasis V. Giržadas gyvena bute, kuris priklauso minėtam Seimo nariui, tačiau pastarasis realiai jame negyvena. Teisėsaugos pareigūnai įtariamojo gyvenamoje vietoje atliko kratą.

A. Sacharukas ir V. Giržadas nesutiko su Vilniaus miesto 1 apylinkės teismo priimtomis nutartimis ir apskundė jas kaip neteisėtas ir nepagrįstas apeliacine tvarka.

Vilniaus apygardos teismas, išnagrinėjęs minėtų asmenų skundus ir susipažinęs su ikiteisminio tyrimo medžiaga, atmetė pareiškėjų prašymus ir paliko galioti Vilniaus miesto apylinkės teismo priimtas nutartis.

Ši teismo priimta nutartis galutinė ir neskundžiama.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!