- Reklama -
Pasak oficialių dokumentų, D.Kedžio kūnas rastas beveik penkiomis valandomis anksčiau, nei skelbiama oficialiai (KK nuotr.)

„Savaitgalį vykusios visuotinės aplinkos tvarkymo akcijos "Darom 2010" metu surasti nuo praėjusių metų spalio ieškoto D. Kedžio palaikai.

Kaip pranešė Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai, dar šeštadienį, apie 11.30 val., buvo gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Samylų seniūnijoje, Šlienavos kaime, prie Kauno marių rastas maždaug 40-50 metų amžiaus nenustatytos asmenybės vyriškos lyties lavonas.

Žolėje, greta lavono rastas pistoletas "Baikal IŽ 79-8" su dėtuve ir devyniais šoviniais. Išorinių smurto žymių ant mirusiojo kūno neaptikta. Tiksliai mirties priežasčiai nustatyti palaikai buvo pristatyti į Kauno miesto centrinį morgą.

Drąsiaus Kedžio kūną šeštadienį rado prie Kauno marių tuo metu buvęs žvejys. Šią teritoriją pagal planą tvarkė septyni Kauno jūrų skautai kartu su vadove.

Kūną radęs žvejys neturėjo mobilaus telefono, todėl pamatęs moterį su 10-12 metų šią teritoriją tvarkiusiais vaikais, pasakė, kad pamatė kažką „panašaus į lavoną“ ir paprašė paskambinti policijai“, – taip apie D.Kedžio kūno suradimą oficialiai buvo pranešta visuomenei.

Tačiau „Karšto komentaro“ turimi dokumentai rodo, kad Drąsiaus Kedžio kūnas buvo rastas balandžio 17 d. ne apie 11.30 val., bet ryte – 06.49 val.

Būtent šis laikas – 06.49 val. – kaip D.Kedžio lavono suradimo laikas yra nurodytas tiek Valstybinės teismo medicinos tarnybos specialisto išvadoje, tiek 2010-04-17 d. pranešime Nr.20-65-3-PR-194 apie pradėtą ikiteisminį tyrimą.

Kyla klausimas: jeigu D.Kedžio lavonas buvo rastas šeštadienį ryte 06.49 val., kodėl tuomet visuomenei buvo pranešta, jog D.Kedžio lavonas rastas 11.30 val.?

Ar šitoks pėdų mėtymas reiškia, jog lavonas buvo rastas anksti ryte, kad buvo žinoma, kieno tai lavonas, ir kad žvejys nuo ryto saugojo lavoną, jog niekas nepavogtų šalia lavono pamesto pistoleto, bei laukė akcijos „Darom 2010“ tvarkytojų, kad būtų oficialiai pranešta apie rastą lavoną?

Ir dar keli klausimai prokurorams: ar tiesa, kad D.Kedžio lavoną radęs žvejys – buvęs policininkas, o jo duktė – prokurorė?

KK inf.

2010-07-30

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!