- Reklama -

Lapkričio 16 dieną Kauno miesto savivaldybės salėje vyks konferencija „Aviacinio turizmo problemos ir perspektyvos”. Organizatoriai – S.Dariaus ir S.Girėno aerodromas, Kauno aeroklubas ir žurnalas „Aviacijos pasaulis”.

Konferencijos darbo laikas 10-16 val. Renginys nemokamas, kviečiami visi dalyvauti.

Apie dar tik bręstančios turizmo šakos – aviacinio turizmo problemas ir perspektyvas kalbės pranešėjai iš Lietuvos ir Lenkijos. Konferencijos metu bus priimta rezoliucija, skatinanti koordinuoti aviacinio turizmo plėtrą, gerinti sąlygas šiai turizmo šakai vystytis, integruotis į bendrą turizmo infrastruktūrą, bus atkreiptas dėmesys į aviacinės kultūros paveldo objektus, pažvelgta į nuveiktus darbus.

Konferencijos dalyviai – aviatoriai iš Lietuvos ir Lenkijos, aerodromų atstovai ir jų naudotojų atstovai, ministerijų, savivaldybių pareigūnai, Seimo nariai, kelionių agentūrų, informacinių turizmo centrų darbuotojai, verslininkai.

Pranešimų temos – Seniausio Lietuvos aerodromo sąsajos su Kauno miestu; Susisiekimo ministerijos strategija vystant aviacinį turizmą; informacija apie oro erdvę, skrydžių taisykles ir procedūras Lietuvoje; aviacinio turizmo teisinė aplinka; atvykstamasis turizmas į Lietuvą; aviaturizmo vizija Birštono ir Ignalinos regionuose; Druskininkai – aerodromas kurorte; aviaturai po Lenkiją ir Lietuvą, informacinė sklaida.

Pirmą kartą tarptautinės aviacinio turizmo konferencijas Lietuvoje organizavo žurnalas „Aviacijos pasaulis”, remiant LR ūkio ministerijai, 2006 ir 2007 metais, o 2008 metais buvo įkurta Oro turizmo asociacija (9 steigėjai).

„Sąlygos aviaciniam turizmui yra subrendusios, atsivėrusi Šengeno erdvė suteikė dar daugiau galimybių. Aviaciniu turizmu norėtume suinteresuoti ne tik aviatorius Lietuvoje ir kitose šalyse, bet ir verslininkus, politikus, visuomenę. Aviacinio turizmo pamatai yra – 28 veikiantys Lietuvos aerodromai ir 4 tarptautiniai oro uostai. Tai atveria puikias galimybes sukurti kokybiškų aviacinio turizmo paslaugų tinklą. Aviacija galėtų tapti reprezentacine ir patrauklia mūsų šalies įvaizdžio dalimi,” – sako seniausio Lietuvos aerodromo – S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo direktorius Eugenijus Raubickas.

„Aviacijos pasaulis” inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!