Dažnai vairuojantiems – kokie prietaisai palengvins kasdienybę?

0
108
- Reklama -

Vairavimas gali asocijuotis ne tik su komfortu bei atsipalaidavimu, bet ir su stresu, ypač, jei tenka dažnai atsidurti įtemptose situacijose. Todėl, jei dažnai vairuojate, siūlome atkreipti dėmesį į keletą papildomų prietaisų, skirtų automobiliui, kurie galėtų palengvinti jūsų kasdienybę bei net apsaugoti nuo papildomo streso.

Taigi, kaip tik šiame straipsnyje ir aptarsime, kokie gi tai įrenginiai bei dėl kokių naudingų savybių juos rekomenduojama įsigyti. 

Vaizdo registratorius

Nors apie tai nesinori galvoti niekam, tačiau vairuojant galima susidurti ir su nemaloniomis situacijomis – avarijomis. Žinoma, visuomet geriausia būti budriam ir stengtis jų išvengti, tačiau gaila, tai pavyksta ne visuomet. Būtent dėl to rekomenduojama investuoti į vaizdo registratorių – įrenginį, kuris filmuoja ir įrašo vaizdą, matomą iš automobilio.

Jis gali būti kaip pagrindinis įrodymas, kilus ginčui dėl automobilio avarijos bei nustatant jos kaltininką ar esant bet kokiai kitai veiklai kelyje: vagystėms, pėsčiųjų elgesiui ir kita. Renkantis šį prietaisą savo automobiliui, rekomenduojama atkreipti dėmesį į tam tikrus aspektus: matymo lauką, kamerų skaičių, vaizdo raišką ir kokybę, audio įrašymo galimybę, talpą, tvirtinimo būdą bei failų perkėlimo galimybę.

Visa tai padės išsirinkti jūsų norus ir poreikius geriausiai atitinkantį vaizdo registratorių. Na, o jei norite geriau su jais susipažinti, siūlome užsukti į šią nuorodą, kur rasite platų jų asortimentą – https://www.varle.lt/vaizdo-registratoriai-kameros/

GPS navigacija

Jei daug važinėjate automobiliu ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, jums be galo naudinga gali būti ir GPS navigacija.

Ne paslaptis, jog užsienyje ne visuomet turime prieigą prie interneto, todėl iš tokių programėlių kaip Waze, Google Maps ne visuomet gausite norimą naudą, kadangi net ir parsisiuntus reikiamus žemėlapius, tikslumas ne visuomet bus pakankamas. Tokiu atveju rekomenduojama investuoti į GPS navigaciją, kuriai nereikalingas interneto ryšys tam, kad rodytų norimą maršrutą.

Galite rinktis iš skirtingų dydžių, gamintojų, funkcijų bei skirtingai besitvirtinančių GPS navigacijų. 

Laisvų rankų įranga

Pagal įstatymą, vairuojant automobilį yra draudžiama kalbėti telefonu, kadangi taip nukenti vairuotojo koncentracija bei didėja rizika sukelti eismo įvykį. Tačiau nors toks draudimas ir galioja, tai vis dar yra opi problema mūsų keliuose. Dėl to artimiausiu metu policija yra numačiusi griežtinti tvarką bei skirti dar didesnį dėmesį tokių eismo taisyklių pažeidėjų gaudymui bei nubaudimui.

Tad, jei kasdien tenka nemažai laiko kalbėti telefonu, įsigykite laisvų rankų įrangą, kuri leis tai daryti net ir vairuojant. Dažniausiai jos prijungiamos, naudojant Bluetooth funkciją, tačiau papildomai atsižvelkite ir į įrenginio veikimo spindulį, pokalbių trukmę bei budėjimo laiką. 

Parktronikai, parkavimo sistemos

Parkavimas ne vienam vairuotojui yra tikras galvos skausmas, ypač tuomet, kai nepavyksta rasti erdvios vietos automobiliui pastatyti. Laimei, nuo tokio streso galima apsisaugoti, įsigyjant parktronikus, parkavimo sistemas.

Parktronikai yra specialus prietaisas, turintis kelis radarus, tvirtinamus prie automobilio. Jų pagalba yra apskaičiuojamas atstumas tarp transporto priemonės ir kitų objektų, o kai jis tampa per mažas, apie tai vairuotojui yra pranešama garsiniu signalu. Tokiu būdu be problemų galima pasistatyti automobilį net ir pačiose ankščiausiose vietose.

Tad, jei susidomėjote ir norėtumėte savo automobilį patobulinti, sumontuojant jame parkavimo sistemą, rekomenduojama užsukti į Varle.lt elektroninę parduotuvę, kur rasite didelį jų pasirinkimą geru kainos ir kokybės santykiu – https://www.varle.lt/parkavimo-sistemos/

Multimedija

Jei vairuodami mėgstate klausytis įvairių tinklalaidžių ar patinkančių atlikėjų muzikos, tuomet multimedija jums gali būti puikus pasirinkimas. Taip pat ji gali būti naudinga ne tik dėl pramoginių tikslų, bet ir turėti automobilinės GPS navigacijos, belaidžio Bluetooth ryšio, leidžiančio multimediją susieti su mobiliuoju telefonu, galinės vaizdo kameros ir automobilinio vaizdo registratoriaus palaikymo funkcijas.

Negana to, priklausomai nuo multimedijos modelio, joje galite stebėti ir svarbius automobilio parametrus bei kitą aktualią informaciją vairuotojui. 

Taigi, tikimės, jog šis straipsnis buvo naudingas ir jog atradote būdų, kaip galėtumėte savo vairavimo patirtį paversti dar malonesne ir komfortiškesne. Svarbiausia – įsiklausykite į savo norus ir poreikius!

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!