- Reklama -
 Brandos egzaminai sukelia daug streso, tad pradėti ruoštis jiems pravartu pradėti kiek įmanoma anksčiau
Brandos egzaminai sukelia daug streso, tad pradėti ruoštis jiems pravartu pradėti kiek įmanoma anksčiau

Visi mūsų vienaip ar kitaip gyvenime susiduriame su patikrinimais. Esame patikrinami tiek laikydamiesi teises, tiek ieškodami darbo, tiek užversdami seno gyvenimo etapo lapą – pavyzdžiui, mokyklos. Brandos egzaminai sukelia daug streso, tad pradėti ruoštis jiems pravartu pradėti kiek įmanoma anksčiau. Anglų kalbos egzaminą laikyti eina didelė dalis mokinių – net jei jis atrodo lengvas, siekiant geriausių rezultatų, tinkamai pasiruošti būtina.

Nusistatykite savo spragas

Tam, kad laiką išmoktumėme leisti produktyviai, reikia išsikelti asmeninius prioritetus. Jei prieš eidami į anglų kalbos egzaminą kartositės visas gramatines taisykles ir bandysite prisiminti ir išversti kuo daugiau žodžių, turbūt tiesiog perdegsite. Susikoncentruokite į tai, ką labiausiai reikia tobulinti. Atkreipkite dėmesį į tai, kur darote daugiausiai klaidų, pasikonsultuokite su mokytojais – lengviau susistrukturizuosite savo veiksmų planą, o ir liks laiko ramioms minutėms. Juk kam į galvą grūsti daug perteklinės informacijos, kai žinote savo silpnybes ir stiprybes? Taip, tikėtina, tikrai pasieksite daug geresnius rezultatus, nes laikas poilsiui yra toks pat svarbus kaip ir mokymuisi.

Kiek įmanoma daugiau praktikuokite

Ieškokite progų kasdien tobulinti savo anglų kalbos įgūdžius. Jei turite dirbančių ar besimokančių šeimos narių, kuriems reikalinga vertimo anglų kalba pagalba, pasisiūlykite išversti atitinkamą tekstą. Žinoma, perspėkite, jog jei tai yra rimtas darbas, profesionalūs vertėjai tai padarytų tikrai atsakingiau ir tvarkingiau. Jei žiūrite filmus ar serialus, nesirinkite varianto su lietuvišku vertimu. Verčiau jau įsijunkite subtitrus – taip išgirsite naujų žodžių ir bendrai pralavinsite savo klausą anglų kalbai. Jeigu pastebėjote, kad palyginus sunku dėlioti mintis žodžiu, ieškokite bendraminčių, su kuriais galite kurti įvairius scenarijus dialogams anglų kalba. Tiesiog ieškokite galimybių pasipraktikuoti, nes šis egzaminas palyginus su kitais, džiugina progomis nejučia jam ruoštis net poilsio metu.

Išanalizuokite egzamino programos reikalavimus

Visgi, beveik neįmanoma idealiai pasiruošti bet kokiam egzaminui pilnai neperžiūrėjus jo programos. Ją pilnai išsianalizavus žinosite, ko tikėtis egzamino dieną ir jausitės užtikrintai. Aišku, ši programa nėra tokia strukturizuota kaip, tarkim, istorijos ar biologijos egzaminų, tačiau duoda supratimą, kokių gebėjimų iš Jūsų tikimasi, kaip norima, kad argumentuotumėte šnekėdami ar rašydami.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!