- Reklama -
Tam, kad kelionė išpildytų lūkesčius ir sukeltų kuo mažiau nesklandumų, labai svarbu tinkamai jai pasiruošti
Tam, kad kelionė išpildytų lūkesčius ir sukeltų kuo mažiau nesklandumų, labai svarbu tinkamai jai pasiruošti

Manote, kad pats laikas atitrūkti nuo kasdienybės ir bent trumpam leistis į nuotykius? Ketinate atostogauti už Lietuvos ribų? Puiku! Laukia neužmirštami įspūdžiai, po kurių neabejotinai grįšite pailsėję ir su visiškai kita energija. Visgi, kad kelionė išpildytų lūkesčius ir sukeltų kuo mažiau nesklandumų, labai svarbu tinkamai jai pasiruošti. Yra keletas dalykų, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį dar prieš perkant kelionės bilietus. 

Pasidomėkite pačia šalimi

Vykstant į užsienio valstybę būtina atkreipti dėmesį į tai, ko galite tikėtis. Juk savo lūkesčius veikiausiai ir rinksitės kelionės kryptį, tiesa? Pavyzdžiui, vilioja saulėtoji Bulgarija? Pasidomėkite, ką galėsite pamatyti, kur nueiti, su kokiomis vietinėmis tradicijomis turėsite progą susipažinti ir jeigu tai kaip tik jums, imkitės kito, svarbiausio reikalo – tai kelionės bilietai. Tuomet beliks susidėlioti norimų aplankyti vietų sąrašą, apgalvoti transporto galimybes: kaip veikia viešasis transportas, ar galėsite išsinuomoti automobilį ir pan. Kitas momentas yra vietos tradicijos. Kokia religija vyrauja, koks yra bendravimo etiketas, galbūt atostogų metu vyks šventės – tai kriterijai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį. Juk svarbu gerbti kitų tradicijas bei gyvenimo būdą. 

Dokumentai, kurių gali prireikti

Kitas labai svarbus momentas – dokumentai. Kokie yra reikalingi, priklauso nuo kiekvienos šalies atskirai. Tad pasidomėkite, ar reikalinga viza, taip pat ar užteks asmens tapatybės kortelės ar visgi reikalingas pasas. Žinoma, reikėtų pasirūpinti sveikatos draudimu – niekas nežino, kada ir kas gali nutikti. Šiandieninėje situacijoje įtakos kelionėms gali turėti ir skaitmeninis Covid pažymėjimas gaunamas persirgus, pasiskiepijus arba turint neigiamą testo atsakymą. Su visais reikalavimais labai svarbu susipažinti dar prieš kelionę. Taip pavyks išvengti nemalonumų ir papildomo streso. Jeigu kyla neaiškumų arba konkrečios informacijos nerandate, pasikonsultuokite su kelionių organizatoriais, kurie pateiks jums reikiamą naujausią informaciją atsižvelgdami į pasirinktą kelionės kryptį.

Na, o turint visus dokumentus ir pasirūpinus bilietais, apgyvendinimu ir kitais reikalais, beliks susidėti reikiamus daiktus. Tai priklausys nuo kiekvieno asmeninių poreikių bei kelionės tipo. Tačiau svarbiausia pasirūpinti drabužiais, higienos reikmenimis, naudojamais vaistais ir įsitikinti, kad bagaže neturite neleidžiamų vežti daiktų.  

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!