- Reklama -

Ar norite sužinoti, kaip geriausiai išnaudoti mažesnę virtuvės arba valgomojo kambario erdvę? Tada peržiūrėkite šį gidą, kuriame rasite daugybę praktiškų patarimų.

Kokį valgomojo stalą rinktis mažam kambariui?

Mažoms virtuvėms ir valgomiesiems dažnai prireikia inovatyvių ir kūrybingų sprendimų. Kai erdvės nėra labai daug, kiekvienas pasirinkimas turi didelę įtaką bendram vaizdui, todėl verta išbandyti įvairius būdus, kurie padeda šiek tiek atverti turimą erdvę.

Skaitykite toliau ir sužinokite daugybę idėjų ir pasiūlymų, kurie padės išspręsti visas jūsų interjero problemas ir sukurti stilingą bei patogų kambario planą!

Taigi, ar planuojate atnaujinti savo valgomąjį, tačiau šio kambario erdvė šiek tiek riboja jūsų galimybes? Tada verta pagalvoti apie vieną universalų stalą, kuris leis tinkamai išnaudoti turimą vietą. Visų pirma, tam puikiai gali tikti reguliuojamo aukščio stalo kojos. Ar jums šiuo metu reikia daugiau erdvės gaminimui? O galbūt norite žemo staliuko, kur galite svečiams pateikti kavą bei desertą? Tada reguliuojamas aukštis padės tai pasiekti itin lengvai.

Nedideliam valgomajam kambariui taip pat rekomenduojami išskleidžiami stalai. Toks universalus baldas padės sutaupyti vietos ir galėsite jį išskleisti tik tada, kai namuose turite svečių, o po to galėsite grąžinti jį į originalų dydį. Tokia paprasta investicija ne tik suteikia daugiau laisvės mažoje erdvėje, bet ir leidžia paprasčiau surengti draugų susitikimus arba įvairias šventes!

Kaip tinkamai išnaudoti visą vertikalią erdvę?

Dar vienas puikus būdas – išbandykite prie sienos montuojamas lentynas, kurios padės lengvai pasiekiamoje vietoje turėti visus svarbiausius virtuvės daiktus (pvz., indus, arbatos ir kavos rinkinius, prieskonius arba kt.). Toks daiktų laikymas taip pat padės sukurti ir išskirtinį kambario stilių. Ar jūsų puodelių arba stiklinių kolekcija užima per daug vietos? Tada sudėkite tokius indus į sieninę spintelę ir tai taps įdomia interjero dalimi!

Vertikaliai montuojamos spintelės taip pat vizualiai padidins erdvę dėl naujai atsiradusios tvarkos. Jeigu jums atsibodo daiktų perteklius ir norite sukurti atviresnės ir laisvesnės virtuvės įvaizdį, tokie baldai padės tai lengvai įgyvendinti.

Daugiafunkciniai baldai – tobulai tinka mažoms erdvėms

Jeigu jūsų virtuvė arba valgomasis yra ganėtinai mažas, visada verta išbandyti daugiafunkcinius baldus, kurie padės sutaupyti vietos. Pavyzdžiui, ar kažkada pagalvojote, kad tokiam kambariui puikiai tinka ir pufai? Tiesiog rinkitės tokį pufą, kurio viršus lengvai nusiima ir tada viduje galite laikyti įvairius daiktus. Pavyzdžiui, ten laikykite virtuvės kambario reikmenis, pagalvėles, staltieses arba kitus daiktus, kurių gali prireikti tik kartais.

Žinoma, nedidelis ir stilingas pufas taip pat pridės jūsų namams įdomumo ir padės paįvairinti net ir itin mažą erdvę. Jeigu norite džiaugtis gerai įrengtu valgomuoju, tiesiog priderinkite tinkančios medžiagos bei spalvos pufą ir iš karto pamatysite, kaip tai sujungia visą interjero stilių.

Vizualūs sprendimai mažoms erdvėms – ką rinktis?

Ar jūsų virtuvė ir valgomasis yra sujungti (pereinami)? Tada rekomenduojama ten naudoti panašius grindų ir sienų atspalvius arba net viską dažyti viena spalva. Būtent tai padeda sukurti vientisesnį didelio kambario įvaizdį, kuris pravers šioje situacijoje. Tokie sprendimai daug nekainuoja, tačiau lengvai atnaujina patalpą ir vizualiai suteikia jai daugiau vietos.

Jeigu norite sukurti didesnės erdvės įspūdį, taip pat galite išbandyti ir kelis apšvietimo variantus. Pavyzdžiui, virš valgomojo stalo rinkitės ne didelius ir žemai kabančius šviestuvus, o smulkesnius modernius variantus. Dar vienas variantas jūsų svetainei arba virtuvei – platesni sietynai, kurie yra ganėtinai aukšti (trumpesni ir arčiau lubų). Tada jūsų kambarys atrodys ne tik stilingai, bet ir prabangiai. Taip pat galite virtuvėje po sienine spintele įdiegti kelias lemputes, kurios apšvies jūsų gaminimo paviršių ir taip dar labiau atvers visą erdvę.

Išbandykite šiuos patarimus ir susikurkite tobulą virtuvę arba valgomąjį net ir tada, jeigu jaučiate, kad ten trūksta vietos. Kartais net ir keli nedideli pakeitimai padeda sukurti tokį interjerą, kuris jus džiugins kiekvieną dieną!

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!