- Reklama -

Teisingumo ministras Juozas Bernatonis. KK nuotr.

Advokatas Stanislovas Tomas šį rytą sužinojo, kad jo klientai R.S. Ir D.J., atliekantys bausmę Alytaus pataisos namuose, parašė advokatui laiškus ir norėjo išsiųsti į Paryžių. Tačiau laiškai advokatui nebuvo išsiųsti – jie buvo atimti ir suplėšyti.

Advokato S.Tomo duomenimis, taip buvo pasielgta pagal teisingumo ministro Juozo Bernatonio įsakymą.

„Pagal mano duomenis, pagal Jūsų įsakymą laiškai buvo atimti ir suplėšyti. Mano klientams išaiškinta, kad, pagal Jūsų įsakymą, už susirašinėjimą su advokatu jiems bus skiriamos nuobaudos.

Prašau nedelsiant ištraukti laiškus iš šiukšlių dėžės, suklijuoti ir pasiųsti man į Paryžių. Taip pat prašau nedelsiant panaikinti sprendimą dėl nuobaudų“, – į teisingumo ministrą kreipėsi advokatas doc. dr. Stanislovas Tomas.

Tai – ne pirmas incidentas, kilęs dėl nuteistųjų bendravimo su šiuo advokatu.

Penktadienį, rugpjūčio 28 d., advokatas S.Tomas, vykdamas į Vilniaus oro uostą, pakeliui užvažiavo į Vilniaus pataisos namus, kur paliko 37 laiškus savo klientams.

„Vilniaus pataisos namų darbuotojos mane atpažino ir laiškus paėmė. Tačiau 14 val. 14 min. Vilniaus pataisos namų direktoriaus sekretorė išsiuntė man el. laišką, informuojantį mane, kad visi mano laiškai bus sunaikinti. Tuo metu jau keliavau į Paryžių.

2013 08 30 d. man pagaliau pavyko prisiskambinti Vilniaus pataisos namų direktoriui. Paprašiau perduoti visus 37 laiškus mano klientams. Jis man atsakė, kad laiškų neperduos. Taip pat jis pabrėžė, kad neišsiųs man laiškų į Paryžių, kadangi neturi pinigų. Direktorius paaiškino, kad mano laiškų klientams turinys yra “durnas” ir todėl tie laiškai bus “šiukšlių dėžėje” (pokalbio stenograma pridedama).

Direktorius kelis kartus pakartojo, kad nubaus visus pataisos namų pareigūnus, kurie su manimi bendravo. Manau, kad jis kelia grėsmę ne tik mano klientams, bet ir kitiems pareigūnams“, – dėl dar vieno incidento į teisingumo ministrą Juozą Bernatonį kreipėsi Paryžiuje dirbantis advokatas Stanislovas Tomas.

Paklaustas, ką reiškia “durnas” laiškų turinys, kad tokio turinio laiškų negalima perduoti nuteistiesiems, advokatas Stanislovas Tomas paaiškino: “Labiausia “durna”, pasirodo, yra prašyti patvirtinti raštu, kiek nuteistiesiems išskiriama tualetinio popieriaus. Situacija tokia, kad nuteistasis gauna tualetinio popieriaus, kurio užtenka tik 3 dienoms per mėnesį. Strasburo Teismas yra išaiškinęs, kad tualetinio popieriaus turi užtekti visam mėnesiui”.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!