- Reklama -

JAV ketina legalizuoti Al-Kaidą. CBS televizijos nuotr.

Jau daug kartų buvo rašoma apie tai, jog JAV naudoja “Al-Kaidą” savo geopolitinių interesų įgyvendinimui. Ir apie tai, kad prieš daugiau nei tris dešimtmečius būtent JAV CŽV bei Saudo Arabijos žvalgyba sukūrė “Al-Kaidą” kovai prieš TSRS pozicijas Afganistane.

Šiandien, rugsėjo 11-ąją, pasaulis vėl prisimena 2001-ųjų metų rugsėjį surengtą milžinišką teroro aktą Niujorke, kurį neva yra organizavusi „Al-Kaida“. Nors pastarasis faktas taip ir liko miglotas bei neįrodytas. Beje, prieš kelerius metus savo abejones dėl tikrų šios tragedijos kaltininkų išsakė ir nemaža grupė įžymių JAV mokslininkų.

Ir būtent šiandien pasirodė stebėtinas “Al-Kaidos” atstovo pasiūlymas dėl…”susitaikymo su Amerika”. Gal po tokio “taikos pasirašymo” prasidės JAV ir “Al-Kaidos” bendrieji veiksmai prieš Siriją?

Tarptautinės teroristinės organizacijos “Al-Kaida” vadeivos Aimano de-Zavachirio brolis Muhamedas savo interviu TV kanalui CNN ( taigi, CNN suteikia tribūną “Al-Kaidos” atstovams, o štai Sirijos prezidentui Asadui eterio neduoda) pasiūlė Vakarų šalims, tarp jų ir JAV, susitarti dėl… taikos su islamo ekstremistais.

Pasak Muhamedo Zavachirio, jis yra pasiryžęs tarpininkauti tarp Vakarų valstybių atstovų ir islamistinių organizacijų. Aišku, jog iš anksto nepasitaręs su savo broliu, jis tokio pareiškimo nebūtų paskelbęs.

“Al-Kaidos” vadeivos brolis pareiškė, esą islamistinės grupuotės yra pasirengusios nutraukti puolimus prieš JAV bei kitų Vakarų šalių interesus bei yra pasiryžusios ginti teisėtus JAV bei Vakarų pasaulio interesus musulmonų šalyse.

Muhamedas Zavachiris pažymėjo, kad jis turi pakankamai įtakos savo broliui ir yra įsitikinęs, jog “Al-Kaidos” lyderis jo paklausys.

Spec.tarnybų kalba tai yra vadinama legalizavimusi.

Taigi, JAV galimai ketina pagaliau “legalizuoti” “Al-Kaidą”, kuri joms labai jau reikalinga. Ir ne vien Sirijoje.

Progą (rugsėjo 11-osios tragedijos sukaktis) pasirinko. Šio “legalizavimosi” būtinumo išaiškinimo formą irgi parinko.

Pasiūlymai, pagarsinti al-Zavachinio brolio, buvo suformuoti taip, kad JAV visuomenė “sureaguotų į juos palankiai”.

Na, o po to… Pievutėje prie Baltųjų Rūmų JAV Prezidentas ir “Al-Kaidos” vadeiva Aimanas de-Zavachiri pradės sutarties pasirašymą…

Parengė Sergejus Sokolovas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!