- Reklama -

Nužudyto Libijos vadovo plk. Muamaro Kadafio dukra Aiša Kadafi iškėlė bylą Prancūzijoje prieš Al Jazeera TV, kuri rodė Prancūzijos, Libijos ir kitų valstybių teritorijoje Pasaulinės musulmonų bendruomenių sąjungos pirmininko Yousof al-Qaradawi kreipimąsi į tikinčiuosius, kuriame jis prašo nužudyti Muamarą Kadafį

Nužudyto Libijos vadovo plk. Muamaro Kadafio dukra Aiša Kadafi iškėlė bylą Prancūzijoje prieš Al Jazeera TV, kuri rodė Prancūzijos, Libijos ir kitų valstybių teritorijoje Pasaulinės musulmonų bendruomenių sąjungos pirmininko Yousof al-Qaradawi kreipimąsi į tikinčiuosius, kuriame jis prašo nužudyti Muamarą Kadafį, kadangi jis nuodėmingas.

„Iš tiesų toks kreipimasis į fanatikus ir išprovokavo neišsilavinusius žmones nužudyti jos tėvą“, – mano Aišą Kadafi Prancūzijos teisme atstovaujantis teisininkas dr. Stanislovas Tomas.

Tačiau Paryžiaus didžiosios instancijos tribunolas Aišos Kadafi ieškinį atmetė, kadangi, anot teismo, tai yra prašymas nužudyti dėl politinių priežasčių, o Prancūzijos įstatymai šiuo atveju gina tik nuo prašymo nužudyti religiniu pagrindu.

„Tokį pirmosios instancijos teisėjų požiūrį aš aiškinčiau labiau tuo, kad Prancūzija dalyvavo kare prieš Libiją“, – „Karštam komentarui“ sakė dr. Stanislovas Tomas.

Šiuo metu šioje byloje laukiama Paryžiaus apeliacinio teismo sprendimo. Savo sprendimą Paryžiaus apeliacinis teismas paskelbs po kelių savaičių.

Pasak dr. Stanislovo Tomo, Paryžiaus apeliaciniame teisme apeliacija pateikta pagal dvi pagrindines kryptis: pirma, tai yra prašymas nužudyti dėl religinių priežasčių – nužudyti prašo Pasaulinės musulmonų bendruomenių sąjungos pirmininkas; jis vartoja žodį “fatwa” (religinis imperatyvas žudyti netikinčiuosius), jis baigia savo kalba žodžiu “amen”, laidos vedėja taip pat užbaigia jo pasisakymą žodžiu “amen”.

Antra kryptis: Prancūzijos įstatymai gina žmogų ir nuo prašymo nužudyti jį dėl politinių priežasčių.

“Šiandien Al Jazeera TV prašo nužudyti Libijos valstybės vadovą, o rytoj paprašys nužudyti Prancūzijos Prezidentą“, – nuomonę apie Aišos Kadafį bylą prieš Al Jazeera TV „Karštam komentarui“ išsakė dr.Stanislovas Tomas.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!