- Reklama -

Aplinkos ministerija. KK nuotr.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis praėjusią savaitę kreipėsi į pavaldžias institucijas, norėdamas išsiaiškinti, ar spalį Tauragės rajone medžiojo Seimo narys (-iai), ar jų medžioklės metu buvo nustatyti aplinkos apsaugos įstatymų pažeidimai bei ar buvo sumokėta už paslaugas.

„Gavau atsakymus ir mane jie tenkina. Dokumentai rodo, kad jokia „ponų“ medžioklė Tauragėje nevyko. Medžioklėje iš tiesų dalyvavo Seimo narys Bronius Bradauskas, bet gyvūno jis nesumedžiojo. Medžioklės dokumentai tvarkingi, medžioklė nevyko komerciniuose plotuose, nes tokių paprasčiausiai toje vietoje nėra“, – teigia aplinkos ministras V. Mazuronis.

Gruodžio 5 d. per Lietuvos Vyriausybės valandą Seime į aplinkos ministrą kreipėsi Seimo narys J. Razma ir klausė, ar „žinoma apie vieno Seimo nario medžioklę spalio mėnesį Tauragės komerciniuose medžioklės plotuose, nušautą elnią ir nesumokėtus 15 tūkst. litų mokesčių“.

Vėliau žiniasklaidos priemonėse pasirodė papildoma informacija, kad vienas Seimo narys ir aukštas pareigas einantis Aplinkos ministerijos sistemos pareigūnas spalį medžiojo Tauragės medžiotojų klubo „Sakalas“ medžioklės ploto vienete ir šios medžioklės metu buvo nušauti elnias ir briedis.

Generalinė miškų urėdija aplinkos ministrą informavo, kad Tauragės miškų urėdija komercinių medžioklės plotų neturi ir medžioklių neorganizuoja.

Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentas pranešė, kad Tauragės rajone vyko medžiotojų klubo „Sakalas“ organizuota medžioklė, kurioje dalyvavo Seimo narys Bronius Bradauskas ir generalinis urėdas Benjaminas Sakalauskas. Medžioklės metu buvo sumedžioti briedžio ir tauriojo elnio patinai.

Pastarąjį sumedžiojo B. Sakalauskas. B. Bradauskas medžioklėje nieko nesumedžiojo.

Medžioklė vyko teisėtai, medžioklės dokumentai ir licencijos tvarkingos, aplinkosauginių pažeidimų nenustatyta.

AM inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!