- Reklama -

Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Rusijos Federacijos ambasadoriaus Aleksandro Udalcovo skiriamuosius raštus. R.Dačkaus nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmė Rusijos Federacijos ambasadoriaus Aleksandro Udalcovo skiriamuosius raštus.

Prezidentė pabrėžė, jog Lietuva tikisi palaikyti geranoriškus, abipuse pagarba ir lygiaverčiu bendradarbiavimu pagrįstus dvišalius santykius su Rusija.

Pasak Lietuvos Respublikos Prezidentės, tik atviras, skaidrus dialogas, gerbiant tarptautines sutartis ir vykdant tarptautinius įsipareigojimus, gali užtikrinti rezultatyvų Lietuvos ir Rusijos bendradarbiavimą.

Susitikime kalbėta apie ekonominį bendradarbiavimą ir dvišalę prekybą. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pabrėžė, jog lietuviško pieno produktų importo ribojimai nepateikiant jokio paaiškinimo, Rusijos atsisakymas laikytis „TIR Carnet” konvencijos nuostatų kenkia dvišaliams Lietuvos ir Rusijos prekybiniams santykiams bei pažeidžia Pasaulio prekybos organizacijos ir kitų tarptautinių susitarimų principus.

1951 m. gimęs ambasadorius yra baigęs istorijos ir diplomatijos mokslus. Aleksandras Udalcovas diplomatinę karjerą pradėjo 1973 m., yra dirbęs atstovybėse Latvijoje ir Slovakijoje, kalba anglų, čekų ir slovakų kalbomis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!