- Reklama -
Medienos granulės įprastai yra gaminamos iš 100% medienos
Medienos granulės įprastai yra gaminamos iš 100% medienos

Akivaizdu, jog tinkamiausios šildymo sistemos pasirinkimas bei jos įdiegimas naujai pastatytame nuosavame name gali tapti tikrų tikriausiu galvos skausmu. Tokioms tendencijoms didelę įtaką daro ne tik šildymo sistemų rinkoje esanti skirtingų pasirinkimų gausa, tačiau ir vis labiau augantys gyventojų lūkesčiai. Šiomis dienomis žmonės iš šildymo sistemų reikalauja vis daugiau. Tai reiškia, jog svarbų vaidmenį vaidina ne tik pats šildymo sistemos efektyvumas ar jo kaina, tačiau ir kur kas daugiau kitų savybių.

Puikus papildomą įtaką galutiniam gyventojų pasirinkimui darančių savybių pavyzdys – šildymo sistemos ekologiškumas. Šildymo sistemų specialistai pastebi, jog laikui bėgant gyventojams ekologija darosi vis svarbesnė. Tai reiškia, jog gyventojų ekologinis sąmoningumas užima vis svarbesnį vaidmenį jų gyvenimuose. Besikeičiantys žmonių įsitikinimai dažnai lemia ir jų pasirinkimus net ir tokiose nišose, kaip šildymo sistemos namams.

Granuliniai katilai – šiuolaikinio žmogaus lūkesčius visapusiškai patenkantis šildymo sistemos tipas, kurio veikimui yra naudojamos medžio granulės. Medienos granulių bei granulinių katilų tarpusavio sąveika padeda namuose sukurti reikiamą šilumos kiekį, kuriuo yra gera džiaugtis net ir šalčiausiomis žiemos dienomis.

Pigu, ekologiška bei efektyvu

Šildymo sistemų specialistai jau kurį laiką granulinius katilus laiko vienu iš inovatyviausių bei efektyviausių pasirinkimų, šiuo metu esančių rinkoje. Kaip jau buvo minėta anksčiau, granulinės šildymo sistemos taip pat yra laikomos ir ekologiškomis. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, jog šilumos išsiskyrimo efektyvumas bei ekologija gali būti sunkiai suderinami dalykai, tačiau tai tikrai nėra tiesa. Medienos granulės įprastai yra gaminamos iš 100% medienos. Tai reiškia, jog jų sudėtyje nebūna jokių papildomų priemaišų, kurios degimo metu galėtų skleisti papildomą kiekį aplinkai kenksmingų medžiagų.

Milžinišką įtaką medienos granulių ekologiškumui daro ir jų kilmė. Šis biokuro produktas yra gaminamas iš antrinių medienos žaliavų, tokių kaip pjuvenos. Įprastai šios pjuvenos susidaro atliekant įvairius medžio apdirbimo darbus šios srities veiklą vykdančių įmonių patalpose. Dažniausiai nuolat besikaupiančios pjuvenų krūvos būna tinkamos tik medienos granulių gamybai. Tai reiškia, jog galimybė iš besikaupiančių pjuvenų gaminti medienos granules leidžia medienos atliekas panaudoti bei prikelti jas antram gyvenimui. Trumpiau tariant, jeigu ne medienos granulių gamyba, tikėtina, jog besikaupiančias medienos pjuvenas reikėtų išmesti ar palikti jas likimo valiai.

Medienos granulių gamybos procesas bei jų gamybai būtinos žaliavos panaudojimas taip pat lemia ir žemesnė šio biokuro produkto kainą. Kaip jau buvo minėta anksčiau, medienos granulės yra gaminamos tik iš antrinių medienos atliekų. Tuo tarpu, jeigu medžio granulės būtų gaminamos iš šviežiai pjaunamų medžių, tikėtina, jog jų kaina būtų kur kas didesnė.

Privalumai, kuriais galima džiaugtis pasirinkus granulinę šildymo sistemą

Granulines šildymo sistemas įsigiję bei jas įsirengę žmonės dažniausiai lieka patenkinti tokiu savo sprendimu todėl, kad šio tipo šildymo sistemos suteikia tikrai nemažai privalumų. Vienas pagrindinių tokių privalumų – granulinių katilų ilgaamžiškumas, šildymo kaina bei šio tipo šildymo sistemų kūrenimui skirto biokuro produkto ekologiškumas. Kartais pridėtinę vertę kuria ir tai, jog dalis granulinių katilų gali veikti pilnai autonominiu režimu. Žinoma, galimybę mėgautis autonomiškumą užtikrinančiais šildymo sistemos privalumais leidžia tik tam reikiamu funkcionalumu pasižymintys granuliniai katilai. Nepaisant to, rinktis granulinę šildymo sistemą yra tikrai verta.

- Reklama -