- Reklama -
Šiuo metu su juridiniais objektais tikrai galima laviruoti labai įvairiai
Šiuo metu su juridiniais objektais tikrai galima laviruoti labai įvairiai

Viešoji įstaiga yra tas juridinis asmuo, kuris dažniausiai vadinamas pačiu socialiausiu, kadangi tam tikra prasme įsipareigoja padėti konkretaus visuomenės sluoksnio atstovams.  

Visgi, galimas VŠĮ pertvarkymas į MB. Tikrai ne tik tais atvejais, kai norisi labiau socialinę veiklą paversti komercine. Yra ir daugiau niuansų, tad geriausia dėl jų visų tartis su specialistu, kuris padeda sutvarkyti dokumentus. Apie ir kalbamės su juristu.

Kada galima pertvarkyti?

Kadangi šiuo metu juridinio asmens pertvarkymo galimybės yra labai plačios – siūlome jomis domėtis detaliau, jeigu nesate tikras, ar šiuo metu vykdoma veikla tikrai atitinka Jūsų verslo poreikius. Gana gajus mitas, jog pertvarkyti veiklas galima tik tokiu atveju, kai įmonei nesiseka tikslingai vesti veiklos ir pertvarkymas yra geresnis žingsnis bei bankrotas. “Tai nėra tiesa. VŠĮ pertvarkymas į MB galima visada, kai tik verslui atrodo, kad tokia veiklos pozicija yra geresnė, tinkamiausi atitinka tam tikros veiklos tipą”,- pasakoja specialistas.

Dokumentacijos niuansai

Pertvarkant juridinius asmenis yra labai svarbu tinkamai sutvarkyti dokumentus, kurie užtikrina, kad veiklos tęstinumas bus tinkamas ir tuo pačiu legalus. Tam, žinoma, reikalinga labai gera komanda, kurios tikslas yra padėti ne tik sutvarkyti dokumentacijos niuansus, tačiau taip pat ir atsakyti verslininkui į rūpimus klausimus, kurie dažniausiai natūraliai kyla reorganizacijos metu. “Kai kurie padaro klaidas, kurios vėliau verslui kainuoja. Tikslumas – itin reikšmingas”,- akcentuoja specialistas.

Viskas – paprasčiau nei atrodo

Nors daugeliui atrodo, kad verslo perkvalifikavimo darbai reikalauja ir daug laiko, ir pinigų, tačiau praktikoje, su gero specialisto patarimais – viskas yra kur kas paprasčiau. “Tereikia laikytis įstatymų, kurie labai aiškiai apibrėžia reikalingus žingsnius. Tai garantuos legaliai ir legitimiai veikiančią įmonę, kuri galės toliau vykdyti savo veiklą tik kitu statusu”,- pasakoja juristas.

Šiuo metu su juridiniais objektais tikrai galima laviruoti labai įvairiai. Svarbiausia yra bandyti. Taip pat svarbu rasti gerą komandą, kuri padėtų visus darbus atlikti greitai ir svarbiausia – legaliai. Juk persitvarkant svarbiausia yra tikslumas ir legitimumas.

Pertvarkius įmonę, prireiks buhalterinės apskaitos tvarkymo. Finorder.eu Jums padės ne tik pertvarkyti įmonę, bet ir vesti tvarkingą MB apskaitą

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!