- Reklama -
Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. KK nuotr.
Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. KK nuotr.

Siekiant padėti moksleiviams po abitūros pasirinkti aukštąją mokyklą ir studijų programą, 2018 m. sausio 17 d. Kauno Žalgirio arenoje rengiama 17-oji „Aukštųjų mokyklų mugė“. Mugės renginiuose taip pat bus pristatomos valstybinių universitetų tinklo optimizavimo naujienos, aptariamas studijų kokybės gerinimas, studijų atitiktis valstybės, visuomenės ir darbo rinkos poreikiams.

Iškart po mugės atidarymo, kuris vyks 10 val., arenos amfiteatre vyks diskusija „Mokslas, studijos ir inovacijos Lietuvoje“. Joje dalyvaus švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė, LR seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, Seimo švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Eugenijus Jovaiša, vidaus reikalų viceministras Giedrius Surplys, Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centro (MOSTA) Studijų politikos ir karjeros analizės skyriaus vadovas Gintautas Jakštas, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis, Lietuvos universitetų rektorių konferencijos (LURK) prezidentas Juozas Augutis, Lietuvos kolegijų direktorių konferencijos (LKDK) prezidentas Gintautas Bužinskas, verslo atstovai.

Pasibaigus diskusijai arenos amfiteatre vyks mugės dalyvių prisistatymai, paskaitos ir diskusijos su išskirtinėmis asmenybėmis apie jų patirtį renkantis karjeros kelią. Atnaujintoje modernioje mugės ekspozicijos erdvėje „Inovacijų ekspozicija“ bus pristatomos inovacijos, išradimai, veiks studentų darbų ekspozicijos, moksleiviams bus pasiūlyta ir kitų įdomybių. Šių metų mugė pasipildė naujomis interaktyviomis veiklomis, kuriose dalyvaujantys jaunuoliai išsineš ne tik didelį žinių bagažą, bet ir vertingus prizus.

Moksleiviai kviečiami dalyvauti užsiėmimuose

Norintieji jau dabar gali registruotis ir dalyvauti verslo problemos sprendimo Hakatone. Trimis etapais vyksiančiame renginyje bus analizuojamos ir skirstomos pagal svarbą verslo problemos, sudaromas problemų medis. Vėliau generuojamos ir gryninamos idėjos, pateikiami problemų sprendimo būdai. Komandas, susidedančias iš 5 moksleivių, galima registruoti http://bakalauras.lamabpo.lt/registracija-i-aukstuju-mokyklu-muge-2018-veiklas/.

Moksleiviai, norintys dalyvauti Kūrybinėse dirbtuvėse, galės rinktis Vilniaus ir Kauno aukštųjų mokyklų organizuojamas veiklas. Užsiregistravusieji LAMA BPO tinklalapyje http://bakalauras.lamabpo.lt/registracija-i-aukstuju-mokyklu-muge-2018-veiklas/ galės rinktis vieną iš keturių veiklų.

Kriptografinių valiutų kasybos procesą Kūrybinėse dirbtuvėse analizuos Vilniaus universiteto lektoriai, kurie moksleivius supažindins su vykdomomis dvigubomis kasybomis, transakcijomis kriptografine valiuta. Lektoriai papasakos apie atliekamus skirtingų kriptografinių valiutų kasybos veiksmus, naudojant GPU ir CPU technologijas, susijusias su Finansų ir apskaitos taikomosios sistemos (FATS) ir Finansų technologijų programomis.

Kauno technologijos universitetas Kūrybinėse dirbtuvėse ragins mąstyti kūrybiškai. Dizainu grindžiamo mąstymo (angl. Design thinking) praktiniuose užsiėmimuose moksleiviai spręs iššūkius ieškodami kūrybiškų sprendimų. Viso proceso metu jaunuoliai ugdys komandinio darbo, iššūkių sprendimo ir jo priėmimo įgūdžius, bendravimo gebėjimus ir lyderystės kompetencijas.

Nuo disciplinas aukštyn kojom verčiančių rebusų iki virtualių muziejų, nuo interaktyvių plakatų iki atminties žaidimų – tokias mokymosi priemones kurs moksleiviai kartu su Kazimiero Simonavičiaus universiteto lektoriais. Mokslografijos kūrybiniame užsiėmime bus pristatyta mokymosi žaidžiant idėja, mokymosi priemonių gamybos būdai. Pagamintos priemonės bus dovanojamos Lietuvos mokykloms.

Lietuvos muzikos ir teatro akademija kvies esamus, būsimus atlikėjus ar svajojančius jais būti išmokti atsikratyti scenos baimės, išlaisvinti kūną, paruošti balsą, nebijoti improvizuoti ir judėti. Kūrybinėse dirbtuvėse bus naudojami įvairūs metodai: nuo žaidimų iki profesionalių technikų.

Mažos idėjos gali pradėti didelius pokyčius

Abiturientai – karta, kuri valdys pasaulį ir jį keis, tad Aukštųjų mokyklų mugėje siekiama ne tik padėti abiturientams išsirinkti studijų programą, bet ir parodyti, kaip galima pakeisti pasaulį. Visos mugės metu vyks konkursas „Pakeisk pasaulį“ – juk net ir dideli projektai bei iniciatyvos prasideda tik nuo idėjos, jos pasidalijimo tarp bendraminčių ir mažo žingsnio į priekį.

Dalyvauti konkurse kviečiami visi norintys pasidalinti savo idėjomis. Siūlyti pokyčius jaunuoliai galės Mokslo, Žemės, Socialinės atsakomybės ar Inovacijų srityse. Mugės metu specialias formas užpildę moksleiviai jas turės įmesti į atitinkamos temos dėžę, taip pat idėjas galima registruoti internetu iki sausio 31 dienos LAMA BPO tinklalapyje http://bakalauras.lamabpo.lt/registracija-i-aukstuju-mokyklu-muge-2018-veiklas/. Geriausių idėjų autoriai, kuriuos rinks komisija ir LAMA BPO socialinio tinklo Facebook profilio sekėjai, bus apdovanoti vertingais prizais.

Pasaulis keičiamas ne tik siūlant idėjas. Tam, kad kiekvienas iš mūsų ateityje galėtumėme priimti dar daugiau pasaulį keičiančių sprendimų, būtina teisingai ir kryptingai pasirinkti studijas, tad renginio metu siekiama užtikrinti sąmoningą ir informacija paremtą studijų pasirinkimą.

Mugėje dalyvaujantys aukštųjų mokyklų atstovai apsilankiusius moksleivius, jų tėvus, mokytojus, karjeros konsultantus ir visus besidominčius aukštojo mokslo naujovėmis supažindins su aukštųjų mokyklų siekiais ir tikslais, pirmosios ir antrosios pakopos studijų programomis, pasirinkimo galimybėmis, priėmimo tvarka ir karjeros perspektyvomis.

Aukštųjų mokyklų mugę organizuoja LAMA BPO kartu su partneriu UAB „Ekspozicijų centras“. Apsilankymas mugėje nemokamas. Daugiau informacijos apie renginį galite rasti čia: www.parodos.lt/22750/parodu-grafikas.html?view=descr&paroda=100

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!