- Reklama -

Sąžiningumo bankų sektoriuje sieks visuomeninė organizacija. KK nuotr.

Šią savaitę aktyvią veiklą pradeda visuomeninė organizacija, sieksianti sąžiningumo bankų sektoriuje – Asociacija „Už sąžiningą bankininkystę“.

Asociacija praėjusią savaitę įregistruota Vilniuje. Ją įsteigė keli bankų sektoriaus problemoms neabejingi Lietuvos piliečiai.

„Per krizę atsiskleidė giluminė Lietuvos bankų sektoriaus problema. Tai banko ir jo kliento abipusio lygiateisiško bendradarbiavimo stoka, kai bankai vardan pelno neretai veikia pamindami sąžiningo verslo normas, įprastas ir netgi savaime suprantamas kituose ūkio sektoriuose“, – teigia vienas steigėjų, Asociacijos Tarybos pirmininkas Alvydas Augaitis.

Asociacija ketina glaudžiai bendradarbiauti su valdžios (ypač įstatymų leidžiamosios) institucijomis, kitomis visuomeninėmis organizacijomis, taip pat kviesti pilnaverčiam lygiateisiam ir konstruktyviam dialogui Lietuvoje veikiančius komercinius bankus. Vienas svarbiausių Asociacijos tikslų – kurti pasitikėjimo atmosferą, diegti sąžiningos partnerystės ir bendradarbiavimo kultūrą, pagrįstą savitarpio supratimu tarp bankų ir jų klientų.

Steigėjai pažymi, kad praėjusią savaitę Lietuvos smulkaus ir vidutinio verslo tarybos, kitų asocijuotų verslininkus-bankų klientus vienijančių organizacijų pastangomis buvo priimtos Bankų įstatymo pataisos, kurios bent šiek tiek atstato bankų ir jų klientų santykių balansą pastarųjų naudai. „Džiugu, kad įstatymų leidėjai supranta verslininkų bei gyventojų rūpesčius ir taiso spragas įstatymuose. Tačiau dar daug ką reikia padaryti, kad bankų ir jų klientų bendravimas Lietuvoje labiau primintų sąžiningą partnerystę, o ne vienpusį diktatą“, – teigia A. Augaitis.

Pasak Asociacijos Tarybos pirmininko, bankai Europoje elgiasi pakankamai sąžiningai ir civilizuotai, tuo tarpu Lietuvoje – gal dėl bankų klientų teises ginančių asocijuotų visuomeninių organizacijų trūkumo – neretai kažkodėl elgiamasi kitaip, nors čia veikia tų pačių vakarietiškų bankų padaliniai. Todėl, anot A. Augaičio, vienas iš artimiausių Asociacijos uždavinių – surinkti ir susisteminti informaciją apie probleminius klientų bendravimo su bankais atvejus. „Tokia informacija padės sukurti ir pateikti verslo bendruomenei pasiūlymus, kaip susidariusią padėtį ištaisyti“, – mano Asociacijos atstovas.

Asociacijos vykdančiuoju direktoriumi steigėjai paskyrė finansų ir komunikacijos specialistą Kęstutį Kupšį. Pagal Asociacijos įstatus, jos nariais gali tapti tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!