- Reklama -

Klaipėdoje plečiamos verslo finansų studijų galimybės.KK nuotr.

Tinkamas finansų valdymas yra strateginė visų verslo įmonių kryptis. Tačiau nuolatos keičiantis šalies ir tarptautinio verslo ekonominėms sąlygoms, vykstant reformoms, globalizacijai, plečiantis finansų rinkoms, reguliariai atsirandant naujiems finansiniams produktams – net ir patyrusiems verslo atstovams sunku nepasimesti šiose finansų džiunglėse. Perprasti šią rinką skirta Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklos (VU TVM) magistrantūros studijų programa – Tarptautinio verslo finansai. Ji nuo spalio mėnesio bus vykdoma ir Klaipėdoje.

„Esame universitetinė mokykla paruošusi išsamią ir nuoseklią universitetinę finansų studijų programą. Ją sėkmingai vykdome Vilniuje, tačiau pastebėjome, kad šia studijų programa domisi ir kitų miestų gyventojai. Tačiau dauguma magistrantų – paprastai visą darbo dieną dirbantys žmonės ir fiziškai nepajėgia kasdien važinėti į paskaitas. Ypač gyvenantys kituose miestuose. Tai mus paskatino pagalvoti apie studijų plėtrą į kitus regionus. Nuo šio rudens visiems verslą studijuoti norintiems klaipėdiečiams siūlome tai daryti savo mieste“, – teigė J. Niedvaras. Anot jo, ateityje planuojama studijų galimybes išplėsti ir į kitus miestus.

„Mokslo institucijos atsigręžimas į studentą, priartėjimas prie jo, iš esmės atitinka dabartinės rinkos dėsnius“, – įsitikinęs SEB banko prezidento patarėjas, ekonomistas, socialinių mokslų daktaras Gitanas Nausėda klaipėdiečiams VU TVM studentams dėstysiantis Ekonominę politiką. Anot jo, vienam žmogui atvažiuoti pas keliolika kur kas lengviau ir paprasčiau nei atvirkščiai. „Priartindama dėstytoją prie studentų, aukštoji mokykla ne tik reaguoja į ekonominius šalies pokyčius ir iš jų kylančius visuomenės poreikius, bet ir užtikrina aukštesnę paslaugų kokybę“, – teigė G. Nausėda.

G.Nausėda tvirtina, jog anksčiau jam nėra tekę išvažiuoti skaityti paskaitų į kitus miestus, nors dėstytojauja jau ne vienerius metus. „Tikiu, kad man tai bus naudinga patirtis, o studentai taip pat liks nenusivylę studijomis. Gimtajam miestui Klaipėdai puoselėju ypatingus sentimentus, tad iš būsimų studentų tikiuosi laisvo, atviro, dinamiško požiūrio, žingeidumo, aktyvumo, gerų žinių. Ruošiuosi pakankamai rimtai ir atvirai diskusijai paskaitų metu, norėčiau, kad paskaitos nevirstų į mano monologą“, – teigė SEB banko prezidento patarėjas.

Būsimuosius Klaipėdos verslo lyderius ugdys stiprus VU TVM dėstytojų kolektyvas – profesoriai, docentai, garsūs praktikai iš visos Lietuvos bei užsienio. Jie paskaitas skaitys Vakarų Lietuvos verslo kolegijoje savaitgaliais. Visi studentai bent vieną semestrą turės galimybę praleisti užsienyje studijuodami pagal mainų programą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!