- Reklama -

Cypimas spaudžiant stabdžius yra ganėtinai dažnas ir erzinantis reiškinys važiuojant automobiliu. Internetiniuose forumuose bei socialiniuose tinkluose apstu diskusijų apie šią problemą, o siūlomi sprendimai dažnai nėra patys optimaliausi. Tai ką iš tiesų reikėtų daryti, kai automobilio stabdžiai pradeda cypti?

Jeigu diskai arba kaladėlės senos – gali tekti jas keisti

Laikui bėgant metalinis stabdžių diskas ir frikcine medžiaga padengtos kaladėlės susitrina ir pasidaro glotnūs. Kai kuriais atvejais jos susidėvi taip, kad tarp paviršių, esant trinčiai, susidaro mažytės vibracijos, kurios ir sukelia tokį cypimo garsą.

Taigi, jeigu diskų arba/ir kaladėlių likutis nedidelis, tai neverta galvoti apie kitus sprendimus ar alternatyvas – tiesiog pakeiskite šias detales ir ne tik išnyks cypimas, bet ir gerokai padidės stabdžių efektyvumas.

Prastos kokybės diskai arba kaladėlės

Tarkime, kad ką tik pasiėmėte automobilį iš serviso, kuriame sutvarkė stabdžių sistemą, pakeitė kaladėles ir diskus. Važiuodami namo pastebėjote, kad stabdant girdimas baisus cypimas. Kaip taip gali būti, kai detalės visiškai naujos?

Kartais tam įtakos turi kokybė. Kai gamintojų prioritetas yra žema gamybos kaina, įvairiems bandymams ir papildomoms technologijoms jie neskiria pakankamai laiko ir lėšų, todėl nors stabdymo efektyvumas gali būti priimtinas, atsiranda tokių niuansų kaip cypimas, kartais trumpas tarnavimo laikas.

Neskubėkite keisti neseniai keistų detalių

Internautai dažniausiai siūlo keisti cypiančias kaladėles ir diskus, tačiau nereikėtų skubėti leisti pinigų ant naujų detalių, nes su stabdžių sistema susijusios automobilių prekės nėra pigios. Labai dažnai tereikia šiek tiek kantrybės, nes truputį pasitrynęs kaladėlių ir diskų paviršius pakinta ir nebecypia. Taip pat turėkite omeny, kad naujų diskų negalima perkaitinti, todėl stenkitės stabdyti švelniai ir jokiu būdu diskų neįkaitinti lyjant arba važiuojant per balas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!