- Reklama -
Prezidentė Dalia Grybauskaitė sniego motociklu išbandė didžiausią Baltijos šalyse slidinėjimo trasą. Prezidentūros archyvo nuotr.
Prezidentūros archyvo nuotr.
Prezidentūros archyvo nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė vizito į Druskininkus metu apsilankė Druskininkų gydykloje ir naujajame žiemos pramogų komplekse. Prezidentė domėjosi sveikatos turizmo plėtros galimybėmis Druskininkuose ir kituose Lietuvos kurortuose.

„Druskininkai yra didžiausią pažangą padaręs Lietuvos kurortas, kuris iš pasienio regiono tapo svarbiu turizmo centru. Investicijos į šiuolaikišką turizmo infrastruktūrą – modernius SPA centrus, sanatorijas ir gydyklas, aukšto lygio pramogų centrus – slidinėjimo trasas ir vandens parką, padeda pritraukti didelius turistų srautus. Šį sėkmės modelį gali perimti ir kiti Lietuvos kurortai”, – pabrėžė Prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, sveikatos turizmas yra perspektyvi sritis Lietuvai, turinčiai gamtinių gydomųjų išteklių ir gilias kurortinio gydymo tradicijas. Tai – neišnaudota galimybė pritraukti užsienio sveikatos turistus, didinti pajamas iš turizmo ir skatinti regionų vystymąsi. Svarbu, kad paslaugos atitiktų europinį lygį, todėl būtina stiprinti Lietuvos kurortologijos tyrimų centro galimybes ir diegti inovacijas šioje srityje.

„Lietuvą gali garsinti ne tik Druskininkai, bet ir Neringa, Palanga, atgyjantis Birštonas, savo nišos ieškantys Anykščiai, Ignalina, Zarasai ir Trakai. Sveikatinimo ir sveikatingumo paslaugų poreikis auga visame pasaulyje ir Lietuva šioje srityje gali būti tarp pirmaujančiųjų”, – teigė Prezidentė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!