- Reklama -

Lietuvos galiūnas skaito pataisos namuose kalintiems paaugliams
Susitikti su V.Blekaičiu susirinko bausmę atliekantys paaugliai
V.Blekaitis sakė, kad knygos padeda siekti aukštesnių tikslų
Vidas Blekaitis skaitė nuteistiems paaugliams

Praėjusią savaitę Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose Lietuvos galiūnas Vidas Blekaitis skaitė ištraukas iš paauglių literatūros. „Alma littera“ projekto „Augu skaitydamas“ iniciatyva pataisos namuose bausmę atliekantys paaugliai buvo kviečiami atrasti prasmingų laisvalaikio užsiėmimų.

Ištrauką iš U. Poznanski knygos „Erebas“ skaitęs Vidas Blekaitis, sakė nesitikėjęs, kad pataisos namuose kalintys paaugliai taip aktyviai dalyvaus renginyje – domėsis, kokias knygas jis pats skaito, ar knygos prisidėjo prie jo, kaip sportininko, karjeros ir pan.

„Ne paslaptis, kad į pataisos namus dažniausiai patenka tokie vaikai, kurie savo laisvalaikį išnaudoja ne patiems geriausiems užsiėmimams. Pasitaiko atvejų, kai nusikaltimai padaromi dėl to, kad vaikai tiesiog neturi ką veikti – atsiranda daug laisvo laiko, bet nėra jokios mėgstamos veiklos. Todėl manau, kad tokiems vaikams ypač svarbu parodyti, jog galima rasti prasmingų užsiėmimų, kurie ne tik padėtų šalin nuvyti nuobodulį, bet ir siekti aukštesnių gyvenimo tikslų. Knygų skaitymą laikau vienu iš jų“, – teigė galiūnas Vidas Blekaitis.

Anot Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų direktoriaus pavaduotojos Neringos Gudėnaitės, įprastai gan abejingi paaugliai šio renginio nekantriai laukė – vaikams buvo įdomu susitikti su vienu žymiausių Lietuvos galiūnų, sužinoti, kaip jis leidžia laisvalaikį, ar pats skaito knygas ir pan. Pasak jos, pataisos namuose bausmę atliekantys nepilnamečiai ir patys noriai skaito knygas, o dažniausiai laisvalaikiui renkasi nuotykių ir fantastinę literatūrą.

Renginį organizavusi įmonių grupė „Alma littera“ papildė nepilnamečių pataisos namų biblioteką – vaikams padovanota knygų. Pasak leidyklos „Alma littera“ vadovės Danguolės Viliūnienės, idėja organizuoti renginį tokioje neįprastoje vietoje kilo iš noro padėti vaikams, kurių dar tik prasidėjusiame gyvenime jau yra nemažai negatyvios patirties.

„Esame tikri, kad knygų skaitymas vaikystėje padeda siekti geresnės ateities – skaitantis vaikas dažniausiai turi skaitančių draugų, jam geriau sekasi mokykloje, laisvalaikį jis leidžia turiningiau. Tikime, kad pataisos namuose kalintiems vaikams atrasti knygą dar nevėlu, todėl ir nusprendėme jiems parodyti, jog knygas skaito ne tik nuobodūs „moksliukai“, bet ir žymūs, daug pasiekę žmonės“, – sakė D. Viliūnienė.

Projektas „Augu skaitydamas“ yra pirmasis leidyklos „Alma littera“ iniciatyvos – „Lietuva – daugiausiai skaitanti šalis Europoje“ žingsnis. Juo siekiama padėti tėvams formuoti vaikų skaitymo įpročius, ugdyti skaitymo įgūdžius bei paversti skaitymą mėgstamu užsiėmimu ir tokiu būdu užtikrinti geresnę jų ateitį.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!