- Reklama -

Seimo vicepirmininkas tvarkietis K.Komskis. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Agnė Bilotaitė ir Arvydas Anušauskas kreipėsi į Seimo antikorupcijos komisiją atkreipdami dėmesį į ikiteisminius tyrimus, susijusius su rinkėjų papirkimais Šilutės-Pagėgių rinkimų apygardoje.

Antikorupcijos komisijos jie prašo pakviesti Generalinės prokuratūros ir Policijos departamento kompetentingus atstovus į posėdį ir, siekiant politinio proceso skaidrumo, atsakyti į esminį klausimą: ar tyrimas buvo išsamus ir siekta nustatyti balsų pirkimo užsakovus, ne tik vykdytojus.

Rinkimų į Seimą metu visoje Lietuvoje buvo pradėti 34 ikiteisminiai tyrimai, iš jų 22 pradėti dėl galimo balsų pirkimo, raginant balsuoti už konkrečių partijų kandidatus. Šilutės rajono apylinkės teismas už rinkėjų papirkimą per antrąjį Seimo rinkimų turą Šilutės–Pagėgių rinkimų apygardoje priėmė du sprendimus, pagal kuriuos įrodyta, kad dvi šilutiškės šių metų spalio 28 dieną, vykstant antrajam rinkimų į Seimą turui, įkalbėjo 25 rinkėjus balsuoti už partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatą Kęstą Komskį. Po balsavimo šiems rinkėjams buvo sumokėta po 20 Lt. Abi nuteistosios prisipažino kaltos ir sutiko su bausme.

„Kyla klausimas, ar tokio pobūdžio ikiteisminiai tyrimai atliekami išsamiai ir leidžia nustatyti balsų pirkimo organizatorius, nelegalių lėšų šaltinius, ar užtenka įstatymuose numatytų teisinių galimybių ištirti trukdymus pasinaudoti rinkimų teise ir nubausti atsakingus asmenis“, – išreiškė abejones Seimo narė A. Bilotaitė.

Kol visuomenei nėra iki galo įrodyta, kad K. Komskis nesusijęs su šia balsų pirkimo byla, jis pats turėjo susilaikyti nuo atsakingų Lietuvos Respublikos Seimą reprezentuojančių Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų.

„Kadangi balsų pirkimo atvejai įrodyti, K. Komskis turėtų prisiimti politinę atsakomybę ir atsistatydinti iš Seimo vicepirmininko pareigų“, – sakė Seimo nariai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!