- Reklama -
Gariūnuose – mokesčių inspektoriais apsimetantys „veikėjai“. KK nuotr.

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja sulaukianti pranešimų iš turgavietėse prekiaujančių verslininkų, kad mokesčių inspektoriais prisistatantys „veikėjai“ reikalauja suteikti įvairios informacijos apie jų vykdomą verslą bei siūlo įvairias nelegalias paslaugas.

Mokesčių inspekciją pasiekė informacija, kad po Gariūnų turgavietę (ir kitas prekybos vietas) vaikščiojantys „mokesčių inspektoriai“ prašo suteikti konfidencialią informaciją apie žmonių verslą, taip pat siūlo už tam tikrą mokestį „išspręsti klausimus su VMI dėl kasos aparatų nenaudojimo“.

VAVMI viršininkas Marius Žemgulis primena verslininkams, kad Mokesčių inspekcijos specialistai privalo jiems parodyti savo tarnybinius pažymėjimus bei pavedimus atlikti kontrolės veiksmus.

„Tikrintojai prekeivius turgavietėse dabar dažniausiai tikrina pagal kontrolinius klausimynus, tačiau pasitaiko ir išimčių. Vienaip ar kitaip, prekeiviai nėra klausinėjami apie apyvartas, antkainius ar reikalaujama kitos informacijos, kurią Mokesčių inspekcija gali patikrinti savarankiškai“, — perspėja VAVMI vadovas, primindamas, kad išimtis dėl kasos aparatų nenaudojimo, siekiant išvengti piktnaudžiavimo, priima ne vienas inspektorius, o sudaryta komisija.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!