- Reklama -

Londono Olimpines žaidynes pasiekė skandalas dėl moterų sportininkių diskriminacijos. Pasipiktinimą sukėlė žinia, jog Australijos moterų krepšinio ir Japonijos moterų komandos į Europą turėjo keliauti ekonomine klase, kuomet atitinkamos vyrų komandos skrido aukštesne verslo klase.

Skirtingomis oro linijų klasėmis komandos skraidintos net ir nepaisant to, jog moterų komandų pasiekimai šiuo atveju žymiai aukštesni nei vyrų. Australijos moterų krepšinio komanda laimėjo medalius trejose jau olimpinėse žaidynėse iš eilės, o Japonijos moterų futbulo komanda yra dabartinė pasaulio čempionė. Šių šalių atitinkamų sporto šakų vyrų komandos negali pasigirti net panašiais laimėjimais.

Nors teigiama, jog kiekvienos šalies Olimpinis komitetas savo nuožiūra gali organizuoti šalies olimpiečių keliavimą, tačiau tuo pačiu pripažįstama, kad tokia nelygybė moterų atžvilgiu yra nepriimtina ir netoleruotina. Australijos krepšinio federacija taip pat pareiškė, jog bus peržvelgta sportininkų keliavimo politika ir užtikrinta, kad kitose Olimpinėse žaidynėse panašių nesusipratimų pavyks išvengti.

Savo nuomonę pareiškė ir Australijos sporto reikalų ministrė Kate Lundy, kuri teigė, jog bet kokia lytinė nelygybė čia negalima, kadangi abi komandos yra pasaulinio lygio.

Japonijos sporto atstovai nebuvo tokie nuosaikūs reikšdami savo nuomonę apie šį skandalą. Japonijos Olimpinis komitetas patvirtino, jog skirtingais bilietais komandas aprūpino šalies Futbolo Federacija, o pastaroji atsisakė komentuoti savo veiksmus. Japonijos Olimpinis komitetas aprūpina savo šalies olimpiečius vienodais ekonominės klasės bilietais ir tik atskiros federacijos gali spręsti, ar jų žaidėjai keliaus aukštesne klase.

Internetiniai komentatoriai Japonijoje pasidalino į dvi stovyklas. Vieni mano, jog tokia diskriminacija negali būti toleruojama, kiti teigė, jog tai yra sporto pasaulio realybė – vyrų sportas visada buvo gerokai populiaresnis, tuo pačiu ir labiau remiamas.

Pagal CNN parengė Vaida Paciūnaitė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!