- Reklama -

Ministras pirmininkas A.Butkevičius pamiršo, kad, pagal Konstituciją, prokurorai yra nepriklausomi, ir ėmė davinėti jiems nurodymus. KK nuotr.

„Minkštu“ vadinamas Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius artėjant Prezidento rinkimams siekia pakeisti įvaizdį – atrodyti toks pat „kietas“, kaip ir Baltarusijos Prezidentas Aleksandras Lukašenka.

Šiandien Seime atsakydamas į klausimą apie galimus įstatymų pažeidimus statant pavojingų atliekų deginimo gamyklą „Toksiką“, premjeras įsijautė į diktatoriaus, galinčio nurodinėti Generalinei prokuratūrai, vaidmenį.

„Turiu informaciją, bet ji, kiek žinau, iki galo nėra apsvarstyta, bet mano yra duotas nurodymas, kad teisėsaugos institucijos, kurios gina viešąjį interesą, ir Generalinė prokuratūra tą projektą vertintų. Jei yra padaryti įstatymų pažeidimai, tai jei turi būti ištirti, […] jeigu bus nustatyti kalti asmenys, tai jie turi atsakyti“, – Seime kalbėjo premjeras.

Kaip žinia, pagal Konstituciją, prokurorai yra nepriklausomi ir savo darbe vadovaujasi tik įstatymais – Ministras Pirmininkas prokurorams nurodinėti negali.

Be to, kaip žinia, Konstitucijoje įteisintas  prokurorų nepriklausomumas buvo viena iš esminių priežasčių, dėl ko Seimo laikinojo tyrimo komisija negalėjo iš prokuratūros gauti Garliavos šturmo vaizdo medžiagos: prokuratūra atsisakė šį vaizdo įrašą pateikti, o komisijoje prokurorė parlamentarams citavo Konstituciją apie prokurorų nepriklausomumą – kad parlamentarai negali kištis į prokurorų tyrimus.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!