- Reklama -
Darbdaviams kaip niekada anksčiau svarbu pasirūpinti saugia aplinka
Darbdaviams kaip niekada anksčiau svarbu pasirūpinti saugia aplinka

Spartėjant skiepijimo procesui ir keičiantis karantino sąlygoms, daugelis įmonių jau pradeda svarstyti apie darbuotojų grįžimą į biurus. Darbdaviams kaip niekada anksčiau svarbu pasirūpinti saugia aplinka. Tad pateikiame esminius patarimus, kaip užtikrinti darbuotojų saugumą, šiems sugrįžus dirbti į įprastą darbo vietą.

Be dezinfekcijos priemonių – nė žingsnio

Svarbiausia taisyklė – pasirūpinkite, kad visame biure būtų pakankamai dezinfekcijos priemonių, skirtų tiek darbo vietai valyti, tiek pačių darbuotojų rankų dezinfekcijai. Pastarajam variantui idealus pasirinkimas – automatinis bekontaktis dezinfekcinio skysčio dozatorius. Dažnai liečiamas vietas, tokias kaip durų rankenos ar šviesos jungikliai, rekomenduojama apklijuoti lipnia antivirusine plėvele, kuri efektyviai saugo nuo virusų ir riboja jų dauginimąsi bei plitimą.

Taip pat gera idėja – paskatinti savo darbuotojus kuo dažniau plauti ir dezinfekuoti rankas bei savo darbo vietą. Tai galima padaryti panaudojant specialius informacinius lipdukus. Jie atkreips dėmesį labiau nei įprasti, jau daugeliui pabodę plakatai su rekomendacijomis.

Bendro naudojimo daiktams sakome NE

Būtų idealu, jei kiekvienas biuro darbuotojas turėtų tik jam pačiam priklausančias darbo priemones. Pasistenkite aprūpinti įranga ir jos priedais kiekvieną komandos narį, kuriam šios darbo priemonės reikalingos.

Be to, užtikrinkite, jog biure būtų pakankamas kiekis tokių priemonių kaip rašikliai, pieštukai, lipnūs lapeliai ir kitos kanceliarinės prekės. Kanceliarinės priemonės darbo vietoje gali tapti vienu pagrindinių viruso šaltinių, kadangi COVID-19 virusas išsilaiko ant daiktų net iki 72 valandų. Dėl šios priežasties svarbu, jog kiekvienas darbuotojas turėtų ne tik šiuo metu reikalingų kanceliarinių priemonių, bet ir atsarginių – tam, kad, pavyzdžiui, pasibaigus tušinukui, netektų skolintis jo iš kolegos.

Palaikykite pietų ir poilsio tvarką

Vietos, kur dažnai vienu metu būna daugiausia žmonių – tai virtuvės ir laisvalaikio zonos. Tam, kad išvengtumėte čia esančios rizikos, nustatykite aiškų žmonių limitą zonoje. Praversti gali ir skirtingas darbuotojų pietų laikas – susidarykite tam tikrą tvarkaraštį. Panašiai elkitės su susirinkimais: jei tik įmanoma, nerenkite jų visai, arba renkite kuo didesnėje patalpoje ir nepamirškite visiems patogioje vietoje padėti dezinfekcinių priemonių, apsauginių kaukių.

Būtina pasirūpinti ir darbo vieta

Svarbu ir tai, jog savo darbo vietoje darbuotojas turėtų kuo mažiau kontaktų. Pasistenkite užtikrinti, jog darbuotojai visą laiką būtų bent dviejų metrų atstumu vienas nuo kito. Na, o jei negalite perkelti darbo stalo, naudokite pertvaras iš organinio stiklo. Taip bus užtikrintas įmonėje dirbančių žmonių saugumas, o tuo pačiu jie matys vienas kitą ir nesijaus visiškai atskirti.

Rekomenduojame reikalingas priemones užsisakyti iš anksto. Tikėtina, jog masiškai pradėjus darbuotojams sugrįžinėti į biurus, šių prekių paklausa stipriai išaugs, taigi, užsakymo gali tekti ir palaukti. Tad kviečiame pasirūpinti saugia darbo aplinka jau dabar! Užsukę į https://www.biurogidas.lt/ rasite platų biuro reikmenų bei dezinfekcinių priemonių asortimentą.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!