- Reklama -
Nerimsta aistros dėl Kalėdinio koncerto Ignalinoje. Ignalinos savivaldybės nuotr.
Nerimsta aistros dėl Kalėdinio koncerto Ignalinoje. Ignalinos savivaldybės nuotr.

Po Kalėdinio koncerto Ignalina tapo Lietuvos dėmesio centru – mat Kalėdiniame koncerte buvo parodijuojamas sovietmetis. Tačiau nuomonės šiuo klausimu iš esmės išsiskyrė.

Užkalnio komentaras apie koncertą

Tuo tarpu parodijų “tėvas” Haroldas Mackevičius klausia, kodėl jam parodijuoti sovietmetį galima, o Ignalinos kultūros namų režisierei – ne?

“Don’t cry for me Ignalina. Toks pamąstymui daugiau. Kai policija užpuolė brolius Whydotus iš Troškūnų, kurie siūlė žudyt vaikus parodijos būdu dainoje “Šėtone prašau”, jų ginti stojo darnus interneto elito būrys.
Kai Ignalinos kultūrnamio režisierė paparodijavo sovietmetį, interneto elito būrys ją užpuolė. Suputojo net šiaip jau santūrumu pasižymintis Užkalnis ir kultūros ministrė Liana.
Pažiūrėjau aš jų pasirodymo ištrauką, tai jokių abejonių neturiu, kad tai parodija, juoba žmonės salėj sėdi ir žvengia. Nėra ten iš ko žvengt, bet savi vaidina, tai juokinga. Čia jau rajono kultūrnamio specifika, bet koks mūsų reikalas, ką jie parodijuoja?
Dviratyje lakstė pionieriai paleckiukai su būgnais, esesininkai su botagėliais, Hitlerio dvasią prikėlinėjom, niekam niekas neužkliuvo. Kodėl man galima, o Ignalinos kultūrnamio režisierei nebe ? GPS koordinatės neleidžia Ignalinoj daryt parodijų?
Ar jau svarbiau kas parodijuoja, ką parodijuoja, o ne kaip parodijuoja? Jei buvot pasirodyme, turite priekaištų dėl kokybės – rašykite piktą raštą kultūrkės direktoriui.
Teisti brolius iš Troškūnų – pasikėsinimas į žodžio laisvę, o kultūros ministrės pasisakymas Lietuvos radijuj “gyvename neramiais laikais…pokštauti reikia atsakingai” tai, žinoma, tik kova su sovietiniais perežitkais didžiojo vado mylimoj provincijoj.
Gal galėčiau gauti 130 psl. instrukciją “Atsakingas pokštavimas neramiais laikais”?” – savo feisbuko paskyroje parašė Haroldas Mackevičius.

Ignalinos savivaldybė išplatino koncerto vaizdo įrašą – ko nerodo ir apie ką niekas nekalba.

“Visi eskaluodami pionierių Ignalinoje temą kažkaip remiasi tik keliomis nuotraukomis ir nepasistengia pažiūrėti viso koncerto. Todėl tiems, kam smalsu – visas požiūris į tai, kas vyko scenoje, labai aiškiai susidėlioja vedančiųjų kalboje”, – teigiama paskelbtame įraše.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!