- Reklama -

KK nuotr.

Ką gi, gerbiamieji… Panašu, kad praeitam savo straipsniuke dėl komisijos prašymo pateikti vaizdo medžiagą būsiu „išpranašavęs“ teisingai. Per daug nesispardžiusi, gerbiama komisija pagaliau mielaširdingai sutiko peržiūrėti prokuratūros pateiktą „vaizdo medžiagą“. Kiek spėjau šiuo klausimu pasidomėti, darosi panašu, kad po „apipjaustymo“ vietoj tokių „įrodymų“ komisija taip pat sėkmingai galėjo pasižiūrėti porą „Na palauk“ serijų – naudos tiek pat… Iš posėdyje dalyvavusių juodojo kubo atstovų taipogi šnipštas. Klausimas – kurių velnių vaidinama komedija pavadinimu „Tyrimas dėl teisėjos Venckienės neliečiamybės“, jei po tiek laiko „tyrėjai“ žino tiek pat, kiek ir tyrimo pradžioje?

Dėl antstolės filmuotos medžiagos -aišku. Nežymiai „pakoreguoti“ įrašą trukdo Neringos Venckienės turimas vaizdo įrašas ir išlikęs garso takelis. Užtektų paprasto abiejų įrašų palyginimo ir bet koks „patobulinimas“ išlįstų iš karto. Be to, kyla rimta rizika, kad ims aiškėti „humaniško ėmimo“ paslaptys – pavyzdžiui, veterinoriaus pirštinėmis po kiemą paraduojanti persona ar raudonosios mazgo.., pardon, kaldrytės fenomenas.

Na, jau ne… Užtenka, kad žioplų klaidų pridaryta anksčiau. Kaip sako „kaukėtųjų liaudies folkloras“ – viena galva gerai, o dvi į kaukę netelpa. Panašu, kad komisijos išvados kai kam buvo žinomos jau prieš savaitę, kai viena „nacionalinė vertybė“, davusi interviu dar vertingesnei televizijai, pažadėjo perkūniškai nuliūdinti Neringos Venckienės rėmėjus. Iškilmingai pareiškusi apie stebuklingai sėkmingą vaiko „socializaciją“ keturių „angelų-sargų“, dėdės advokato ir apsipešusio triušio kompanijoje, moteriškė iškilmingai pasižada, kad mergytė „tiesą“ ims pasakoti tik tada, kai to norės pati. Pabandysiu „išpranašauti“ dar kartą… Pagal visą šios velniavos logiką, „noras išsipasakoti“ mergaitei nubus tada, kai netekusiai teisėjo imuniteto N.Venckienei pagaliau bus pateikti kaltinimai. „Pagal mergaitės parodymus“, ko gero, ims tarsi grybai po lietaus dygti „liudininkai“, aiškėti aplinkybės ir t.t.

Jei žmogus tikrai nori gyventi, medicina bejėgė, kartais pajuokauja medikai. Žiūrint į lietuviškų Temidės tarnų šiandieninius viražus, tiesiog niežti nagus parašyti ir šios patarlės tęsinį: o jei žmogus nori gerai gyventi, bejėge tampa ir teisėtvarka.

Vis prisimenu lietuviškos teisėtvarkos „patriarcho“ nenorom ištartą frazę, esą N.Venckienė buvusi viena iš stipriausių ir stropiausių jo studenčių. Po kiek laiko, taip ir neiškrapščius nieko peiktino teisėjos darbe, mefistofeliškai bambėdamas „vospitali inteligenta na svoju golovu“, šis ponas taip pat nuoširdžiai dribteli dar vieną „perliuką“ apie lietuviškų teismų „pūlinį“. Dribteli, ir ima postringauti apie „teisėjo etiką, solidarumą“ ir kitas teismų subtilybes. Įdomu, kokiais epitetais švaistytųsi ponas Kūris, jei teisėja N. Venckienė iškrėstų pokštą, panašų į savo kolegos „betmenu nuo laiptų nardančio“ pavyzdžiu?

Deja,panašūs žygdarbiai mūsuose vertinami tyliu išlydėjimu į „užtarnautą poilsį“ su visomis socialinėmis garantijomis, o už principus ir sąžiningą darbą galima susilaukti, jei ne baudžiamosios bylos, tai bent jau griežto papeikimo.

Kažkaip nieko nedomina, kad visiems matytu ir girdėtu elgesiu kai kurie, atsiprašant „pareigūnai“, savo mėšlinus batus nusivalė ne tik į valstybinę vėliavą Klonio gatvėje, bet ir į Lietuvos Konstituciją. Guodžia tai, kad bent jau visuomenininkai neatleisdami vadelių skaičiuoja vis naujus Konstitucijos ir tarptautinės vaiko teisės pažeidimus. Kad to išsigąs „pilkieji“ šį jovalą strateguojantys kardinolai, nepanašu. Tiesiog tikiuosi, kad iki smakro nuosavam mele skęstantys eiliniai klapčiukai vieną kartą padarys klaidą, kurios nei paneigti, nei „užtušuoti“ nepavyks. Ir duok Dieve, kad iki to laiko išliktų sveika toji, dėl kurios rinkomės į Klonio gatvę. Kad dar kartą pamatytume linksmai striksinčią pasitikti grįžtančios iš darbo tetos Neringos…

Remigijus Paciukonis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!