- Reklama -

Seimo narys Jurgis Razma. KK nuotr.

Po to, kai praėjusių metų gruodį Švietimo ir mokslo ministerija paskelbė dėl lėšų stygiaus šiemet nerengsianti Moksleivių dainų šventės, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija gavo daug Lietuvos gyventojų iš įvairių regionų laiškų, kuriuose apgailestaujama, kad nebus rengiama tradicinė šventė jaunimui, ir siūloma, kaip tai padaryti su mažesnėmis sąnaudomis.

„Esu įsitikinęs, kad ši žinia buvo nuliūdinusi kelis metus šventei besirengusius kultūros ir švietimo darbuotojus, tūkstančius moksleivių, jų tėvus, pedagogus. Be to, dalis jaunimo negrįžtamai būtų praradę žadėtą šventę, kadangi kitoje pasirodytų jau kitos kartos dalyviai, – svarstė TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma ir pridūrė: – Džiaugiuosi, kad praėjusią savaitę situacija pasikeitė ir Vyriausybė surado ryžto bei lėšų surengti Moksleivių dainų šventę, tiesa, kuklesnio formato. Įvertinus racionalius šios šventės rengimo kaštus, tariantis su savivaldybėmis, kad jos padengtų savo atstovų dalyvavimo išlaidas, kreipiantis pagalbos į privačius vežėjus ir kitus reikalingų paslaugų teikėjus, galima pasiekti, kad šventė būtų graži, turininga, o jos dalyviai nepajustų kokių nors trūkumų dėl sumažėjusio jos biudžeto.“

Seimo narys siūlo Vyriausybei nagrinėti galimybę dėl šventės rėmimo kreiptis ir į verslininkus bei paskelbti specialią Moksleivių dainų šventės rengimo sąskaitą.

Priminsime, kad praėjusią savaitę pas Ministrą Pirmininką Andrių Kubilių vykusiame pasitarime nuspręsta tradicinę Moksleivių dainų šventę suorganizuoti Vilniuje liepos 6–8 dienomis. Šių metų Moksleivių dainų šventė suteiks prasmingą turinį ir pakilią nuotaiką minint Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!