- Reklama -
Kauno meras A.Kupčinskas sureagavo į KK publikaciją ir patikino, kad muziejų sujungimo klausimas iš Kauno tarybos darbotvarkės išbrauktas. KK nuotr.

Kauno meras Andrius Kupčinskas, reaguodamas į KK publikaciją, kurioje atskleidžiami galimi planai apjungti mažesnius Kauno muziejus, dėl ko gali sutrikti Kauno muziejų veikla, sureagavo viešoje diskusijoje savo „facebook“ profilyje.

Meras patikino, jog muziejų apjungimo klausimas kol kas yra diskusinio pobūdžio, jokių sprendimų dėl muziejų apjungimo nėra priimta.

Taip pat meras A.Kupčinskas pažymėjo, jog dabar pats svarbiausias klausimas ne muziejų jungimas, o miesto biudžeto tvirtinimas.

Todėl meras teigia, jog muziejų klausimą iš vasario 23 dienos posėdžio darbotvarkės iš viso išbraukė.

Reaguodamas į Povilo Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejaus darbuotojų lūkesčius, meras patikino, jog realiausias jungimo variantas tėra tik kolektyvo „Ainiai“ prijungimas prie muziejaus. Dėl tokio pobūdžio reorganizacijos neprieštarauja nei kolektyvas „Ainiai“, nei muziejaus direktorius Aurelijus Stunžėnas, kuris šiuo klausimu jau prieš savaitę išplatino viešą nuomonę spaudoje.

Meras, atsižvelgdamas į viešoje diskusijoje paminėtus aukštus muziejaus rezultatus, bei tai, kad muziejus veikia efektingai, pažymėjo:

„Dėl to tų klausimų ir netraukiau į vasario 23 d. dienotvarkę, sutarėme, kad dar papildomai išnagrinės Kultūros ir meno komitetas. Preliminariai, kadangi biudžetas nepakankamas visose srityse, jie siūlo prie Muziejaus geriau prijungti „Ainių“ kolektyvą. Dabar svarbiau miesto biudžeto patvirtinimas ketvirtadienį,“- viešoje diskusijoje pažymėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Akivaizdu, jog žiniasklaidos priemonės, kaip jau tapo įprasta, pirmiausia bandė sukelti „audrą stiklinėje“, net neišklausydamos atsakingų pareigūnų, kurių rankose ir yra miesto švietimo ir kultūros įstaigų likimas, nuomonės bei pozicijos. Viešai pareiškus, jog Kauno miesto muziejus vos ne artimiausiu metu bus padidintas, apjungiant mažesniuosius Kauno muziejus, net nebuvo išklausytas Povilo Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejaus direktorius Aurelijus Stunžėnas. Buvo tik bandoma suformuoti viešąją nuomonę, visiškai nepaklausiant, ką gi pats Kauno meras mano apie muziejų veiklos „optimizavimą“. Spaudoje tad buvo bandoma visuomenei pateikti išankstinę nuomonę, jog neva Kauno Taryboje tautinės muzikos instrumentų muziejaus likimas jau nulemtas.

Primename, jog nuo 2008 metų, muziejui pradėjus vadovauti etnomuzikologui, didelę patirtį vadybos ir kultūros srityje sukaupusiam direktoriui Aurelijui Stunžėnui, Povilo Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejus tapo pirmaujančiu Kauno muziejumi. Šiame muziejuje vyksta daugiausia meno, muzikos renginių, yra pritrauktos lankytojų ir projektinės lėšos, muziejaus veikla nuolat atnaujinama, sukurtos net penkios edukacinės programos vaikams ir suaugusiesiems, vedamos edukacijos ir mažiau galimybių turintiems lankytojams, muziejuje vyksta šokių, muzikavimo, liaudiško sutartinių giedojimo bei skudučių gamybos užsiėmimai vaikams ir suaugusiems.

Kad tautinių instrumentų muziejus yra unikalus ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos kraštuose, patvirtino pernai muziejuje apsilankę etnomuzikologai iš Suomijos. Todėl tokio muziejaus jungimas prie muziejų, kurie nėra specializuoti etnomuzikologijos tyrimams ir etninės muzikos gaivinimui bei propagavimui reikštų tik viena – muziejaus, veikiančio nuo 1983 metų, sugriovimą, o ne jo veiklos „optimizavimą“.

Salomėja Bielskienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!