- Reklama -
Bliuzo atlikėja Umka koncertuos Lietuvoje

Rusijos bliuzo atlikėja Umka kovo mėnesį lankysis Lietuvoje. Kovo 3 dieną ši atlikėja gros Užupio kavinėje, Vilniuje, o kovo 9 dieną, 21 valandą, koncertuos Kaune, kavinėje Irish Pub Fortas.

Umka, kuri atlieka romantiškas balades bei satyriškas dainas, puikiai kalba lietuviškai, todėl ji labai laukia gastrolių Lietuvoje.

„Visas savo vaikystės vasaras praleidau Nidoje, mano tėvai labai mėgo ten atostogauti. Todėl kiekvieną vasarą važiuoju į Nidą, ir apsistoju tame pačiame name. Man Lietuva yra labai miela, norėčiau čia gyventi“,- prisipažįsta Umka, su savo grupe apvažiavusi visą Europą, koncertavusi ir už Atlanto, įrašiusi ne vieną CD plokštelę.

Umka, profesionali filologė, koncertų metu per pertraukėles skaito savo satyrinę poeziją. Pats mėgstamiausias Umkos herojus – Buratinas, kuriam ji skyrė ne vieną eilėraštį.

Umkos koncertai pavirsta mono spektakliu. Avangardu tad yra persmelkta ne tik visa Umkos kūryba, bet ir tos kūrybos pateikimas klausytojams.

Koncerte, vyksiančiame Irish Pub Forte, kviečiame apsilankyti Kauno tautinių mažumų atstovus, nes atlikėjai Kaune rusų ir kitų etninių mažumų kalbomis kūrinius atlieka retokai, dažnai tik uždarose tautinių mažumų kultūros namų erdvėse arba specializuotuose etninių mažumų muzikos festivaliuose.

„Viešose erdvėse rusiška muzika Kaune iki šiol skamba retokai“,- pripažįsta roko festivalio Antipop‘s organizatorius, etninis Kauno rusas Aleksas Ivanovas. „Šią naują tradiciją – kauniečiams pristatyti rusų atlikėjų muziką – pradėjome kavinėje „Antipop‘s“, kuri veikė iki praėjusių metų pavasario Kauno miesto centre. Tada kauniečiai ir atrado gerą rusišką roką, bliuzą, funk‘ą. Vasaros pabaigoje padėjau suorganizuoti Irish Pub Forte aukšto muzikinio lygio Rusijos grupės „Opa!” pasirodymą. Jau dabar manęs kavinės lankytojai klausia, kada vėl gros „Opa!”. Manau, kad daugelis kauniečių turėtų išsivaduoti iš vis dar varžančių „patriotinių“, o veikiau – nacionalistinių pančių, ir suvokti, jog Rusijos muzikos žvaigždės yra pasaulinio masto atlikėjai, jie gastroliuoja po Europą ir JAV, o į Lietuvą užsuka pailsėti po gastrolių, pasidžiaugti unikalia gamta ir šiltais žmonėmis. Lietuviai turėtų labiau domėtis rusų muzika, o ne ją ignoruoti, neva dėl kažkokių meta-patriotinių įsivaizdavimų. Muzika nėra politiška, muzika peržengia valstybių ir kultūrų ribas. Laikas tai suvokti,“- pažymi muzikos vadybininkas Aleksas Ivanovas.

Kristina Apanavičiūtė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!