- Reklama -

Ramiai Amerikoje gyvenančią Neringą Venckienę į Lietuvą pargabenti užsimanė... "Drąsos kelio" frakcija Seime. KK nuotr.

Kai tik kyla kokia nors diplomatinė ar žvalgybinė krizė, iš karto „prisimenama“ Neringa Venckienė.

Šiaip jau Neringos Venckienės ir visų su ja susijusių istorijų, Klonio gatvės Nr. 5 kieme patyrusių nukentėjimą nuo dujų, elektrošoko ir policijos bei ne-policijos smurto įprasta nutylėti.

Tačiau jeigu tik spauda paviešina kokį VSD aukšto pareigūno sandorį, kurį jis atliko perdėtai pigiai (buvo paviešinta, kad A.Mieželis nusipirko pusvelčiui vertingą sklypą Vilniuje; G.Grinos pavaduotojas R.Vaišnoras, dar nedirbdamas VSD – išnuomavo namą Vengrijos diplomatinei tarnybai), tai gerbiamieji saugumiečiai su savo kišeniniais prokurorais žino, kaip smogti atgal – mes jums N.Venckienę, ir jos „problemą“ – kad ji yra JAV ar Australijoje, nežinome, kur jinai yra, darysime apkaltą, ekstradiciją, o gal nedarysime.

Kadangi saugumas pats negali organizuoti ekstradicijos, o Darius Valys atsisako, tai pirma kreiptąsi dėl apkaltos per politinę jėgą, o vėliau dėl N.Venckienės ekstradicijos – per pačią DK frakciją!

Tiesa, prie šio bendro fono „prijungiama“ Algirdo Patacko „lemputė“ (tarsi Seimo narys šaipytųsi iš visos tautos ir sakytų su „semkomis“ kišenėje – „o man jūs visi do lampočki“) – o „susipratę ir labai pilietiški“ „violetiniai“ – jiems tik paduok „lemputės“ ar kitokią temą – jau ir peticijas kuria, ir kaunasi įvairiuose internetiniuose mūšiuose dėl „A.Patacko lemputės“ – ir tada visa kita visuomenės dalis, kuri vaikšto į darbą, augina vaikus, pamačiusi vėl pirmuose laikraščių puslapiuose Neringos Venckienės nuotrauką, automatiškai užverčia internetinės žiniasklaidos puslapius, išsijungia TV, nes tam tikrų jėgų sustrateguota tema „Venckienė“ su visais tais „violetiniais“ taip atsibodo, jog strateguotojai ir vėl laimi – žmonėms neįdomūs ir Aidžio Mieželio „bizneliai“ – ir kodėl? O todėl, kad Aidį Mieželį kadaise bandyta „prikergti“ prie pedofilijos bylos, todėl dabar visuomenei jis irgi asocijuojasi su atsibodusia tematika.

„Bingo“ – kaip gražiai veikia strategų „atsarginės“ temos ir „bombos“.

Dėl A.Patacko – aš visiškai netikiu, jog čia yra kažkokia netyčinė tema, nes lygiai taip pat „netyčia“ jis 2012 m. gegužės 15 dieną taip, o ne kitaip pakalbėjo apie „kalantines“ ir Klonio gatvę: jau kitą dieną po „atsitiktinio“ A.Patacko nuogąstavimo, kad Klonio gatvėje bręsta grėsmingi dalykai, sukuriamas ypatingai slaptas šturmo planas ir paryčiais išvykstama į Kauno rajoną – tvarkos daryti.

Po didžiuliu slaptumo grifu yra ir saugumiečių turtai.

Jie, pasirodo, neprivalo netgi pildyti tokių pačių deklaracijų, kaip kiti valstybės tarnautojai, taigi, mes negalime sužinoti, kiek gi jie dar gauna šimtų tūkstančių už visokių Kusaičių ir Kempbelų provokavimą, ginklų tariamiems teroristams pirkimą. (Ir įdomu, kokia forma VSD užsakinėja tikrus ginklus? Kur ir pas ką – gal Al Quedoje? )

Prisidėjo prie visos krizės ir aktyvūs naujosios Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės pasisakymai ir kartais keisti sprendimai. Ji, gal suvokdama, o gal ir nesuvokdama, jog „A.Patacko lempute“ bus pasinaudota dėmesiui nukreipti nuo šalies problemų, kaip kad buvo nukreipinėjama su Neringos Venckienės „neliečiamybių naikinimais“ – kad, pavyzdžiui strategai sau galėtų biznelius tuo pačiu metu sukti,– atsisakė netgi teikti Dariaus Valio prašymą dėl „lemputės ir siemkių“ Seimui svarstyti. Nors A.Patackas labai siekė, jog kiltų „siemkių ir lampočkos“ krizė – ir galimai ne be tų pačių dešiniųjų sustrategavimo – valdantieji gali būti suprato, jog tai yra gryna provokacija. Tačiau gali būti, jog mūsų naujoji žiniasklaidos žvaigždutė iš tiesų nieko nesuprato ir siekė pigios reklamos, kurią jai suteikė “lemputės ir siemkių” skandalėlis.

Taigi, kai įvairūs strategai lobsta milijoniniu turtu, ir tiesiog springsta juo, Lietuvai siūloma Venckienės tema su dividendais – A.Patacko lempute, kuria, jis, beje, labai didžiuojasi ir labai nori, kad ta lemputė būtų svarstoma. Netgi rašinius spaudoje parašė apie „savo vagystę“, tačiau niekas nesureagavo. O kai sureagavo – „violetiniai“ pradėjo interneto platybėse plyšauti, jog „štai, kai Seimas nesudarė komisijos VSD veiksmams tirti…“ Nors kas čia žino, kas tą lemputės temą ištraukė – ar tik ne pats A.Patackas, kuris siekia apie ją kalbėti?

Aišku, Neringa Venckienė kažkuriuo momentu gali pasirodyti Lietuvos padangėje, tik greičiausiai ji pasirodys tada, kai reikės naujos „lemputės“, ir bus kilęs dar didesnis VSD, diplomatijos ir valdžios skandalas.

Beje, kad G.Grinos pavaduotojo R.Vaišnoro žmona dirba Užsienio ministerijoje – irgi nieko gero viešųjų ir privačiųjų interesų derinimui.

Juk VSD veikla yra susijusi su Užsienio reikalų ministerija, nes netgi tam tikri VSD agentai ir darbuotojai yra registruojami kaip URM, o ne VSD darbuotojai – prisiminkime V.Pociūno atvejį.

Beje, VSD išplatino pranešimą, jog R.Vaišnoras namą nuomojo Vegrijos ambasadai dirbdamas… nuolatinėje NATO atstovybėje. Taigi, diplomatas nuomavo namą diplomatams. Skaičiau ir nesupratau: VSD spaudos tarnyba gina R.Vaišnorą ar dar giliau jį klampina: juk tai yra interesų konfliktas kvadratu.

Jeigu valstybės paslaptys ir nedeklaravimo nuostatos padeda saugumiečiams lobti, tuomet reikia kažką daryti valstybiniu lygmeniu. Beje, nedeklaruoti leidžiama ir užsienio ambasadoms – mes iki galo nežinome, kokie “bizneliai” yra sukami dipomatijos pasaulyje, ir kaip iš tiesų traktuoti štai tokius nuomos sandorius.

Mane tik neramina viena – jeigu Neringa Venckienė iki šiol nesuvokia, jog ji yra gudrių strategų, kurie galimai veikia ir per DK frakciją Seime, įkaitė – tai jai laikas atsipeikėti ir suvokti, jog strategai, kurie galimai veikia per tam tikrą VSD flangą, ją parvilios į Lietuvą, kai bus, pavyzdžiui, pradėtas koks nors patikrinimas R. Vaišnorui dėl tų nuomų diplomatams.

Lietuvoje vyksta išsivalymas. Tačiau „violetiniai“ ir toliau stengiasi tarnauti tamsai, kad to neįvyktų. Tą geriausiai rodo jų reakcijos į N.Venckienės temą ir „A.Patacko lemputę“ – kas tėra butaforijos, naudojamos masėms kvailinti ir nukreipti dėmesį nuo šalies aktualijų.

Prisiminkime, beje, jog DK frakcija Seime turbūt daugiausiai turi padėjėjų tarpe buvusių VSD darbuotojų. Ir visokių kitokių „buvusių“, kurie bylinėjasi, siekdami įrodyti, jog tarybiniais metais vadovauti KGB majorui išvykoje į JAV nereiškė priklausyti KGB…

P.S. Ketvirtadienį, lapkričio 14 d., “Drąsos kelio” frakcija kreipėsi su nutarimo dėl Neringos Venckienės ekstradicijos projektu į Seimą, nurodę, jog ją būtinai reikia pargabenti į Lietuvą – nes, matote, ji sugalvojo ramiai prašytis prieglobsčio JAV, o čia jau turbūt ne pagal strategų planus.

Nors Algirdas Patackas yra nuo teisėsaugos ginamas (dėl 11 litų kainavusios lemputės) ne tik Seimo pirmininkės, bet ir aktyvių piliečių, kurie sukūrė atskirą Patacko lemputės peticiją, šis kenčiantis Seimo narys sugebėjo suraityti parašą po prašymu prievarta parvežti N. Venckienę, kad jai būtinai būtų pareikšti įtarimai. Vagie, kepurė dega? DK frakcija pagaliau “atsiskleidė” visu gražumu? Neringos Venckienės tema būtina, nes reikia gesinti skandalus dėl pažymų tekinimo ir neteisėtų pirkinių? Pagyvensim – pamatysim.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!