- Reklama -
Grindjuostės, kitaip sakant grindų apvadai, skirstomi į skirtingas rūšis, kurios yra pritaikytos vis kitokių tipų grindims
Grindjuostės, kitaip sakant grindų apvadai, skirstomi į skirtingas rūšis, kurios yra pritaikytos vis kitokių tipų grindims

Grindys yra vienos iš svarbiausių namų interjero elementų. Atlikus grindų dangos darbus bei norint, kad tarp sienų ir grindų nesimatytų ryškaus tarpo – verta pagalvoti apie grindjuosčių pasirinkimą. Nors ir atrodo, kad plintusus yra itin lengvą išsirinkti, pasirinkus netinkamą – galima sugadinti visą turimą vaizdą. Tam, kad nepasiklystumėte jų įvairovėje, svarbu atkreipti dėmesį į keletą aspektų.

Iš kokių medžiagų yra gaminamos grindjuostės?

Grindjuostės, kitaip sakant grindų apvadai, skirstomi į skirtingas rūšis, kurios yra pritaikytos vis kitokių tipų grindims. 

Mediniai apvadai. Šie gaminami iš medžio masyvo, o jų gamybai dažniausiai naudojami vertingos medžio rūšys, kaip: pušis, ąžuolas, maumedis, graikinio riešuto medis ir pan. Mediniai apvadai yra patogūs tuo, kad jie yra patvarūs, ilgą laiką išsaugo savo pirminę išvaizdą bei norint – visada juos lengva restauruoti. Šių plintusų minusai yra tokie, kad jie turi gana aukšta kainą ir juos gana sudėtinga montuoti. 

Faneros apvadai. Nors ir šie apvadai pirmiausiai yra gaminami iš medienos (dažniausiai iš spygliuočių), o tik vėliau yra padengiami plona medienos faneruote, vis tiek jie yra išskiriami, kaip atskira apvadų rūšis. Faneros apvadų privalumai yra tokie, kad jie tinka tiems, kurie mėgsta natūralumą interjero dizaine, juos itin lengva montuoti ir nėra labai brangios. Tiesa, pasirinkus šiuos apvadus ir juos eksploatuojant – atkreipti dėmesį į temperatūrų kaitas ir drėgmės sąlygas (jos nėra atsparios šiems elementams).

MDF apvadai. Šio tipo apvadai yra laminuojami ir gaminami iš medienos plaušų plokščių. MDF apvadai savo struktūra labai mažai skiriasi nuo įprasto laminato. Ant šių apvadų yra įspaudžiamas popierius, kuris vėliau padengiamas melaminu. Danga apsaugo popierių nuo blukimo bei apsaugo patį gaminį nuo įvairiausių išorinių veiksnių.

Plastikiniai apvadai. Šis pasirinkimas yra pats populiariausias ir paprasčiausias. Taip yra todėl, nes plastikinius apvadus galima naudoti visose patalpose ir ant visų paviršių, nebijo drėgmės, ilgaamžiai, dėl apvadų lankstumo galima pritaikyti visoms sienoms (net jeigu jos yra kreivos) ir paslėpti jų trūkumus, platus spalvų pasirinkimas (šių apvadų nereikia nei dažyti, nei lakuoti), juos lengva valyti. Tiesa, jeigu esate pasirinkę prabangią grindų dangą, pavyzdžiui: vertinga medienos rūšis, tuomet plastikiniai apvadai gali sugadinti visą bendrą vaizdą.

Kaip pasirinkti grindjuostės spalvą ir dydį?

Grindjuosčių spalva turėti atitikti (arba būti panaši) grindų dangos spalvą. Skirtingų spalvų nerekomenduojama rinktis net ir tada, jeigu jūsų namuose dominuoja itin ekstravagantiškas stilius. Reikia suprasti tai, kad grindjuosčių pagrindinis tikslas yra toks, jog jos turi paslėpti tam tikrus trūkumus, o jeigu jų nėra, tuomet paryškinti pačios grindų dangos svarbą namų erdvėje. Taip pat galite apvadų spalvą galite pasirinkti pagal durų arba rasti „aukso viduriuką“ tarp sienų ir grindų spalvų. 

Tiesa, baltos spalvos grindjuostės atrodo ypač stilingai, tačiau reikia atkreipti dėmesį, kad ši spalva itin mažina bendrą erdvę ir nuolat reikia rūpintis jų švara.

Grindjuosčių dydį reikia pasirinkti pagal kambario plotą ir jo aukštį. Kuo didesnis kambarys – tuo didesni apvadai turėtų būti (kitu atveju, jie bus visiškai nematomi).

Šiuolaikinė tendencija – natūralumas

Kadangi šiuo metu vis labiau populiarumo viršūnę siekia natūralumo kultas, logiška, kad ir namų interjere norisi šių detalių turėti. Jeigu nusprendėte, jog jūsų namuose dominuos medinės grindjuostės, atkreipkite dėmesį, jog jos turi būti išdžiuvusios (nes kitu atveju jos gali lengvai būti deformuojamos), kokybiškai nušlifuotos (tai ypač aktualu masyviems apvadams) ir kiekvienas apvadas turėtų būti apskaičiuotas pagal kiekvienos sienos ilgį (tai yra aktualu visų tipų grindjuostėms). 

Grindjuostės, apvadai ir visos kitos statybinės prekės itin žemomis kainomis ne kur kitur, o internetu https://www.iris.lt/.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!