- Reklama -
Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius teigia, kad A.Skardžius meluoja. KK nuotr.

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius teigia, kad Artūras Skardžius akivaizdžiai meluoja dėl terminalo ekonominio pagrįstumo.

„A. Skardžius eilinį kartą meluoja: visų pirma, pažeisdamas slaptos informacijos taisykles, po vakarykščio komisijos posėdžio, jis viešai kalba apie Valstybės kontrolės ir kitų institucijų vykdytus Suskystintų gamtinių dujų terminalo projekto tyrimus, kurie komisijai buvo pateikti su žyma „riboto naudojimo“. O iš kitos pusės meluoja, kad Valstybės institucijos negalėjo įvertinti projekto ekonominio pagrindimo, nes į komisijos pirmininko A.Skardžiaus Valstybės kontrolei raštu užduotą klausimą, ar pakankamai įsitikinta plaukiojančios saugyklos su išdujinimo įrenginiu nuomos ekonominiu naudingumu ir tiekėjo patikimumu, Valstybės kontrolė savo tyrimo ataskaitoje duoda nedviprasmišką atsakymą, kad atliktų studijų rezultatai nesudaro prielaidų abejoti, kad plaukiojančioji suskystintų gamtinių dujų saugyklos nuomos alternatyva, lyginant su pirkimu, buvo pasirinkta pagrįstai“, – cituojamas komisijos narys A. Kubilius Seimo TS-LKD frakcijos išplatintame pranešime spaudai.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos ir Seimo laikinosios tyrimo komisijos „Dėl 2007 metų nacionalinėje energetikos strategijoje suformuluotų siekių įgyvendinimo rezultatų įvertinimo ir situacijos energetikos sektoriuje išsiaiškinimo“ nariai Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė ir Kęstutis Masiulis taip pat išreiškė nepasitikėjimą komisijos pirmininku Artūru Skardžiumi ir paragino Seimo vadovybę bei Lietuvos socialdemokratų partijos frakciją nedelsiant jį nušalinti nuo pareigų.

„Laikinosios komisijos nariai remiasi Ministro Pirmininko viešai išsakyta kritika A. Skardžiui dėl komisijos įgaliojimų viršijimo ir konstatuoja, kad A. Skardžius skelbdamas melagingą informaciją sukėlė tarptautinį skandalą, dėl kurio gali nukentėti tolimesni Suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo statybos darbai.

Taip pat komisijos nariai yra įsitikinę, kad A. Skardžius viešai atskleisdamas konfidencialią ir slaptą informaciją dėl SGD terminalo statybos, įrengimo ir laivo-saugyklos nuomos pažeidžia Seimo Statutą, Laikinųjų tyrimo komisijų įstatymą ir komisijos reglamentą“, – teigiama Seimo TS-LKD frakcijos išplantintame pareiškime spaudai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!