- Reklama -
Valentinas Mazuronis susitiko su JAV ambasadore Lietuvoje Deborah A. McCarthy

Šiandien, spalio 31 d., aplinkos ministras Valentinas Mazuronis susitiko su JAV ambasadore Lietuvoje Deborah A. McCarthy ir aptarė aktualiausius aplinkosaugos klausimus mūsų šalyje, Europoje ir pasaulyje.

Klimato kaitos klausimai JAV užsienio ir vidaus politikoje užima svarbią vietą, todėl ambasadorė domėjosi, kokia yra Lietuvos ir visos ES pozicija. Šiems klausimams bus skirtas lapkričio antroje pusėje Varšuvoje vyksiantis Jungtinių Tautų organizuojamas aukščiausio lygio valstybių vadovų susitikimas. Jo metu bus aptartos ir derinamos šalių pozicijos JT bendrosios klimato kaitos konvencijos ir 9-ojo Kioto protokolo pasirašymo klausimais. Tarptautinį susitarimą dėl tolesnės kovos su klimato kaita planuojama pasirašyti 2015 metais Paryžiuje.

„Tokie susitikimai kaip šiandieninis yra labai naudingi, nes leidžia aptarti daug klausimų, dar prieš prasidedant vadovų susitikimui Varšuvoje. Kaip pirmininkaujančios ES Tarybai šalies atstovas supažindinau JAV ambasadorę su esama situacija Bendrijoje klimato kaitos klausimais, taip pat informavau, kad Lietuvoje ketiname skelbti pakartotinį konkursą skalūnų angliavandenilių ištekliams žvalgyti. Su ambasadore sutarėme, kad sieksime ir toliau stiprinti abipusį bendradarbiavimą aplinkosaugos srityje“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Ambasadorė D. McCarth pritarė siūlymams aktyviau tarpusavyje dalintis įvairia aplinkosaugine informacija ir siekti, kad tarpatlantiniai ryšiai taptų dar tvirtesni.

AM inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!