- Reklama -

Ūkio Bankas. KK nuotr.

BAB Ūkio bankas bankroto administratorius iki rugsėjo 27 dienos negavo Šiaulių bankui perduoto Ūkio banko turto ir įsipareigojimų vertinimo ataskaitos, todėl nusprendė kartu su komandos nariais ir konsultantais išnagrinėti galimus tolesnių teisinių veiksmų variantus ir jų įtaką bankroto procesui. Su vertinimą atliekančia audito bendrove „KPMG Baltics“ buvo sutarta, kad rugsėjo pabaiga yra galutinis ataskaitos pateikimo terminas.

„Konstatuoju, kad vertintojai neįvykdė savo įsipareigojimų, žinodami, kad daugiau termino atidėjimų nebus. Perduoto turto vertinimas yra labai svarbus tiek siekiant realizuoti sutartį su Šiaulių banku, tiek turto opcionų pardavimo procesui, todėl prieš imdamiesi galimų teisinių veiksmų, apsvarstysime visas galimas pasekmes. Reikia nuspręsti, kaip tęsime procesą užtikrinant kreditorių interesų apsaugą“, – sakė Ūkio banko bankroto administratorius Gintaras Adomonis.

„KPMG Baltics“ turto vertinimo ataskaitos projektą turėjo pateikti iki rugpjūčio 2 d. Vėliau terminas buvo nukeltas iki rugpjūčio pabaigos, galop sutarta, kad rugsėjo 27 diena bus galutinis terminas. Prašydami pratęsti terminą vertintojai nurodė, kad užtruko informacijos pateikimas, projektas yra didelės apimties ir techniškai labai sudėtingas, todėl nebuvo galima numatyti visų procese išryškėjančių trikdžių.

Turto vertinimo ataskaita svarbi tuo, kad joje turėtų būti nustatytos Ūkio banko perduotų Šiaulių bankui turto ir įsipareigojimų vertės bei formaliai užbaigtas turto ir įsipareigojimų perdavimas bei atsiskaitymas pagal sudarytą Ūkio banko „gerosios“ dalies atskyrimo sandorį.

Nustačius Ūkio banko perduotų Šiaulių bankui turto ir įsipareigojimų vertę taip pat būtų galima tęsti Ūkio banko turimų opcionų teisių parduoti Šiaulių bankui perduotą nebankinį turtą įgyvendinimą. Siekiant apsaugoti Ūkio banko kreditorių interesus, pagal susitarimą su Šiaulių banku Ūkio bankas turi teisę parduoti nebankinį turtą rinkoje brangiau nei jis perduodamas Šiaulių bankui pagal vertintojų nustatytą vertę.

Eglė Gabrytė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!