- Reklama -
KK nuotr.

Šiandien Panevėžio miesto apylinkės teismas, baigęs nagrinėti nusikaltimų valstybės tarnybai baudžiamąją bylą, priėmė nuosprendį, kuriuo du Kauno policijos komisariato pareigūnus pripažino kaltais dėl tarnybos pareigų neatlikimo ir paskyrė po 38 MGL, t. y. po 4 tūkst. 940 litų, dydžio baudas. Teismas iš dalies patenkino ir nukentėjusiosios civilinį ieškinį bei priteisė jai 40 tūkst. litų neturtinės žalos.

Abu pareigūnai – Kauno miesto Panemunės policijos komisariato buvęs viršininkas ir to paties komisariato tyrėja buvo kaltinami pareigų neatlikimu arba jas atlikę netinkamai – jie buvo įtariami prieš penkerius metus neteisėtai išdavę pažymą dėl mažametės tvirkinimo vadinamojoje Kauno pedofilijos byloje.

Panevėžio apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Roberto Diksos teigimu, šioje byloje atskleistos nusikalstamos veikos parodo, kaip svarbu nepažeisti tarnybos reikalavimų ir kokių pasekmių galima sulaukti dėl netinkamo jų atlikimo.

Ši baudžiamoji byla teisme nagrinėjama jau dvejus metus, nes teismo posėdžius nuolat tekdavo atidėti dėl įvairių priežasčių – susirgusių kaltinamųjų arba advokatų, pasikeitusių gynėjų.

Valstybės kaltintojas kaltinamiesiems siūlė paskirti 60 MGL, t. y. po 7 tūkst. 800 litų, dydžio baudas ir atimti teisę dvejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Baudžiamasis kodeksas valstybės tarnautojui ar jam prilygintam asmeniui, dėl neatsargumo neatlikusiam savo pareigų ar jas atlikusiam netinkama, numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Prokuratūros inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!