- Reklama -

Sandraugos "Kitokia Lietuva" prezidentas Kęstutis Pūkas. KK nuotr.

Gerb. Kauniečiai, Sandrauga „Kitokia Lietuva“ pareiškia, kad Kauno miesto savivaldybės mero A. Kupčinsko, pritariant kai kuriems jį palaikantiems tarybos nariams, pučiamas burbulas apie puikią Kauno miesto savivaldybės finansinę padėtį, gėdingai subliuško. Subliuško pasakėlės apie Kauno miesto savivaldybės 160 ar 170 milijonų litų skolą, kurią nuolat viešai girdavosi meras A. Kupčinskas.

Per tuos beveik tris metus, kai dirba ši savivaldybės taryba, meras A. Kupčinskas nei karto nesiteikė pateikti realią informaciją apie savivaldybės skolas. Apie tai mes nuolat informuodavome kauniečius.

Priešingai, meras A. Kupčinskas į kairę ir į dešinę viešai švaistėsi įvairiais skaičiais, liudijančiais apie išskirtinai gerą Kauno miesto savivaldybės finansinę padėtį, net leisdavo sau pasišaipyti iš prasiskolinusios Vilniaus savivaldybės, kurios skolos viršija Kauno miesto savivaldybės skolas net daugiau kaip 5 kartus.

Prieita net iki to, kad Kauno savivaldybė buvo pradėta rodyti pavyzdžiu, kaip reikia mažinti skolas, nors tikrumoje jos skolos nuolat didėjo.

Viena vertus, taip elgtis meras A. Kupčinskas galėjo todėl, kad Finansų ministerija iki šiol nereikalauja ir neskelbia realių savivaldybių skolų, jų finansinių įsipareigojimų bei kreditorinių įsiskolinimų. Savivaldybių kontroliuojamų įmonių skolos iš vis Finansų ministerijos nedomina.

Na, o Kauno miesto savivaldybės tarybos narių dauguma paklusniai kėlė rankas už visas mero A. Kupčinsko „iniciatyvas“. Net dabar, sausio 16 d. tarybos posėdyje, neatsiskaičius už 2013 metų biudžeto įgyvendinimą ir pateikus tris sprendimo projektus ilgalaikėms paskoloms gauti, kai kuriems tarybos nariams pareikalavus pateikti realią savivaldybės skolą, ji pateikta nebuvo. Savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas tik paminėjo atskirus skaičius, iš kurių galima spėti, kad savivaldybės skola su visais finansiniais įsipareigojimais yra apie 600 mln. Lt, o duomenų apie savivaldybės kontroliuojamų įmonių įsiskolinimus neturi.

Kalbama, kad savivaldybės kontroliuojamų įmonių įsiskolinimai gali siekti dar apie 200 mln. Lt.

Vis dėl to tai nesutrukdė daugumai tarybos narių šiame sausio 16 d. tarybos posėdyje dar pritarti beveik 47 mln. litų paskolų ėmimui, kas reikšmingai apsunkins savivaldybės finansinę padėtį. Visoms šioms trims paskoloms pritarė sekantys tarybos nariai: Bancevičius Vytas, Bingelis Petras, Budnikas Gediminas, Buškevičius Stanislovas, Buškevičius Stasys, Gudėnas Vygantas, Gudišauskienė Edita, Kriščiūnas Aušrys, Kriščiūnas Kęstutis, Kudarienė Loreta, Kupčinskas Andrius, Kurlavičius Algimantas, Mikėnas Kęstutis, Panceris Marijus, Skaistė Gintarė, Vasilenko Vytautas, Venslovas Valys, Žukauskas Gediminas.

Šių tarybos narių nesulaikė subliuškęs burbulas dėl mero A. Kupčinsko viešai deklaruojamų Kauno miesto savivaldybės skolų. Jų nesulaikė net ir tai, kad sausio 7 d. meras A. Kupčinskas, kalbėdamas kaip Kaunas baigė 2013 metus, viešai pareiškė, kad Kauno miesto savivaldybės įsiskolinimas yra 160 mln. Lt, o sausio 16 d. tarybos posėdyje jiems pateiktuose dokumentuose buvo nurodyta: Savivaldybės skola 2014 m. sausio 1 d. yra 185782,7 tūkst. Lt, t.y. beveik 186 mln. Lt.

Sandrauga „Kitokia Lietuva“ yra viešai pareiškusi nepasitikėjimą Kauno miesto savivaldybės merui A. Kupčinskui. Dėl tokių Kauno miesto savivaldybės tarybos narių veiksmų sausio 16 d. tarybos posėdyje, sandraugos „Kitokia Lietuva“ prezidiumas visuotiniame sandraugos narių susirinkime, siūlys šiems tarybos nariams pareikšti nepasitikėjimą.

Esant tokioms aplinkybėms, vasario 6 d. tarybos posėdyje bus pristatomas 2014 m. savivaldybės biudžeto projektas. Įvertinus tai kas pasakyta, mūsų nuomone, tai yra ne kas kita , o nusikalstamas šio ypatingai svarbaus visam miestui ir jo gyventojams dokumento ruošimo ir priėmimo profanavimas.

Tuo tikslu sandraugos „Kitokia Lietuva“ prezidiumas kreipėsi pareiškimu į Kauno miesto savivaldybės tarybos narius.

Pagarbiai,

Sandraugos „Kitokia Lietuva“ prezidiumo vardu

Prezidentas Kęstutis Pūkas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!