- Reklama -
Kuo geros kokybės vintažinis kilimas ilgiau yra jūsų namuose, tuo jis darosi ypatingesnis, todėl jį galima patiesti net tokioje patalpoje, kurioje daug lankomasi
Kuo geros kokybės vintažinis kilimas ilgiau yra jūsų namuose, tuo jis darosi ypatingesnis, todėl jį galima patiesti net tokioje patalpoje, kurioje daug lankomasi

Tikrai nereikia vengti vintažinio stiliaus kilimų, nes jie neabejotinai yra verti gerų investicijų. Toks  pirkinys yra pagirtinai už tai, kad jį kažkada galės paveldėti jūsų vaikai, o gal net ir vaikaičiai. Be to, jie nereikalauja išskirtinės priežiūros ir puikiai tinka bet kokio stiliaus interjere, yra nenusidėvintys. Kita nuostabi savybė – kuo geros kokybės vintažinis kilimas ilgiau yra jūsų namuose, tuo jis darosi ypatingesnis, todėl jį galima patiesti net tokioje patalpoje, kurioje daug lankomasi. Ideali vieta tokiam kilimui – svetainė.

Kuriose būsto vietose labiausiai tiks vintažinis kilimas ir kaip jį prižiūrėti?

Vintažinis kilimas puikiai gali būti pritaikomas ne vien svetainėje. Jis taip pat vienodai puikiai tiks ir valgomajame, ir darbo kambaryje, ir virtuvėje, ir miegamajame. Vintažiniai kilimai puikiai paslepia nešvarumus ir nenusitrina. Dauguma vintažinių kilimų būna išausti iš vilnos, o ją nesunku prižiūrėti bei išvalyti. Tik patariama vengti cheminių valymo priemonių, nes jos sugadins kilimą. Jei ruošiatės šio tipo kilimą tankiai valyti ir plauti, tada rinkitės tamsių spalvų gaminį, nes tada ant jo nesimatys jokių dėmių. Svarbiausia nepamiršti to, jog dauguma vintažinių kilimų tikrai pritaps šiuolaikiniuose interjeruose. Be to, jie nėra laikomi pasenusiais, todėl nebemadingais. Atvirkščiai, jie yra spalvingi, pasižymintys įmantriais ornamentais, todėl išlieka amžinai madingi.

Ką dar reikėtų žinoti apie vintažinius kilimus?

Vintažinių kilimų gamintojai primena, jog vertėtų bent kas dveji metai tokį kilimą apsukti, kad visos jo pusės dėvėtųsi vienodu greičiu. Taip pat siūloma, kaip tik įmanoma, tokį kilimą saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių gausos bei nuo drėgmės. O šiaip vintažiniai kilimai garsėja savo universalumu, dvelkiančia klasika ir nepavaldumu laikui, todėl jie stebėtinai dera prie pačių įvairiausių stilių. Taip pat patariama rinktis kilimą, kurio fonas būtų neutralios spalvos, o likusios spalvos nerėžtų akies. Tinka ir tie kilimai, kurie marginti geometrinių formų raštais. Lieka tik pasirinkti pagrindines kilimo spalvas, o paskui prie jų derinti kambaryje esančius paveikslus, kitokius meno kūrinius, pagalvėles, užtiesalus ir kitus aksesuarus.

 

- Reklama -